Aktuelt

Lærer orientering  gjennom lek

Lærer orientering gjennom lek

Aktivitetsmateriellet «O-skole-sekken» og «Faste postmarkeringer» er kjekt å ha når barn, enten på trening eller i skoletiden, skal lære seg å bruke kart.

Sigurd med 3000 løp

Sigurd med 3000 løp

Sigurd Dæhli holder fortsatt koken. Det er lokalavisa MittLøten som påpeker denne nærmest unike prestasjonen.

Trenings-tips før Hovedløpet

Trenings-tips før Hovedløpet

Eskil Sande Gullord har bachelorgrad ved Norges Idrettshøgskole. Han har trent og veiledet ungdom og junior, vært trener ved Wang Toppidrett og landslagstrener for herrer. I Veivalg skal Bækkelags-treneren gi sine treningstips - denne gang rettet mot Hovedløpet.

Gjev pris til Sindre

Gjev pris til Sindre

Lite visste Sindre Langaas om at engasjementet for ei hengebru langt inne i Nordmarka, skulle resultere i prisen som Årets navn og ildsjel 2020 i bydel Nordre Aker i Oslo.

60 år i kartfagets tjeneste

60 år i kartfagets tjeneste

Svein Solerød (82) tegnet sitt første skolegårdskart ved barndomsskolen i Vestfold på 1950-tallet. Sist høst ferdigstilte han kartet «Blindtarmen» hjemme på Toten. Til sommeren står et nytt prosjekt for tur.

– Denne ørnen er nok min favoritt

– Denne ørnen er nok min favoritt

Trond Rønneberg har fotografert dyr, fugler og andre motiver hentet fra naturen verden over. Hobbyfotografen fra Asker har gledet og blendet mange med sine blinkskudd.

Byttet postjakt med jakt på foto-blinkskudd

Byttet postjakt med jakt på foto-blinkskudd

Bjørnar Valstad og Trond Rønneberg er o-navn vi kjenner. De er ikke lenger like ofte å se på løp. Begge bruker mye tid med fotoapparat i naturen på jakt etter blinkskudd. Vi spurte om de kunne vise resultatet for Veivalgs lesere.

Den  nyelederen

Den nyelederen

Øystein Hildeskor (50) er mannen som skal lede Norsk Orientering videre Generalsekretæren gleder seg til å ta fatt på oppgavene.

Orientering – krigstidens store idrett

Orientering – krigstidens store idrett

BERNT O. MYRVOLD gjør seg ikke så ofte bemerket øverst på resultatlistene, men har gjerne en nøkkelrolle som arrangør. Lederen av NOFs regelutvalg trives når han kan dykke ned i o-historien. Her kan du lese hans «gransking» av o-idretten under krigen.