1223 Views

– Veldig kjedelig Amputert vm for amputert

Audun Heimdal hadde store forhåpninger til årets VM. I stedet blir det «bare» sprintstafett på 24-åringen, etter at han pådro seg en skade og måtte stå over testløpene i Tsjekkia.

Juli 19, 2021
Skrevet av:

Tommy Gullord

PÅ GOD VEI: Audun Heimdal fortsatte framgangen fra sist sesong med gode løp under sprint-EM. Så kom problemene før VM-testene. Foto: EOC2021

– Det er veldig kjedelig. Jeg følte jeg hadde gode muligheter i år, og hadde håpet å kvalifisere meg for flere distanser – både sprint og skog.

Det sier Konnerud-gutten som løper for NTNUI. I fjor fikk han sitt definitive gjennombrudd nasjonalt med blant annet gull på langdistansen i NM. 2020-sesongen sett under ett var han landets beste herreløper.

Vondt på ei rolig økt 

Pandemien tillot ingen internasjonale konkurranser i fjor. Derfor har Audun Heimdal sett fram til å matche seg mot de beste utlendingene for å se hvor han står internasjonalt i år.

I EM i Sveits imponerte han med blant annet finaleplass på knockoutsprinten. I VM får han ingen sjanser individuelt.

– Jeg merket jeg fikk vondt i foten da jeg var ute på ei rolig økt søndagen før testløpene i Tsjekkia. Den økta måtte jeg bare avbryte. De siste dagene fram mot det første testløpet trente jeg bare rulleski og sykling. Jeg merket at foten ble litt bedre, men så fort jeg prøvde å varme opp før løpet, gjorde det like vondt igjen. Det var sjanseløst, forteller Audun Heimdal.

Ikke tretthetsbrudd

Dermed gikk testløpene «åt skogen», og Audun måtte i stedet reise hjem til Norge og karantene.

– Jeg hadde planlagt å bli igjen i Tsjekkia. I stedet ble det ei uke i karantene – først noen dager på hotell, så hjemme på Konnerud. Jeg måtte vente til karantenetida var over før jeg fikk tatt MR-bilde av foten, forteller han.

Det skjedde i Drammen. Noen dager seinere – mandag 14. juni – fikk han et svar.

– Det var heldigvis ikke tretthetsbrudd, slik jeg hadde fryktet. Men de fant heller ikke noe annet, så jeg ble ikke så mye klokere. Akkurat det var litt surt.

Sammen med helseteamet ble han enig om en fornuftig opptreningsplan med løping en gang om dagen – rolig i starten.

Gleder seg

– De to første øktene gikk i hvert fall fint. Nå virker det som skaden er helt borte, sier 24-åringen etter å ha testet foten før første gang på tre uker.

Og uansett om VM ikke blir slik han hadde håpet og sett fram til, legger ikke 24-åringen skul på at han gleder seg til stafetten.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å bli tatt ut på laget. Jeg tror vi har sjanse på en medalje, og jeg gleder meg veldig til ene distansen jeg får løpe, sier han.

Samtidig vet Audun Heimdal at det kommer nye løp, nye muligheter til å matche seg og se hvor han står internasjonalt. Forhåpentligvis i verdenscupen i Idre allerede tidlig i august.

Eskil trives best når han har presset på seg

Eskil Kinneberg er ikke i tvil. Han gjør sine beste løp når han har press på seg. Det viste han i testløpene til VM. Og det håper han å vise i VM.

– Jeg hadde litt presset på meg før den andre mellomdistansen på testløpet. På det første rota jeg meg bort i starten og brøt. Det var katastrofe. Da visste jeg at jeg måtte gjøre det bra på det andre. Da vant jeg også, forteller 29-åringen bosatt i Falun.

Han har merket det samme før også, ikke minst som ankermann for IFK Göteborg i de store stafettene. Der har han vist at han har taklet presset og ofte løpt IFK inn til seier.

I VM løper han mellomdistanse og stafetten for Norge. På førstnevnte distanse tok han sitt hittil eneste individuelle VM-gull da han noe overraskende vant i Riga i 2018. To ganger har han også vært på stafettlaget som har tatt VM-gull, i 2017 og 2018.

VM på hjemmebane i 2019 gikk han glipp av på grunn av en skade. Nå føler han seg klar til å jakte flere medaljer.

– Etter ett år med skader og ett år nesten uten løp, har jeg hatt litt problemer med flyten og spenningsnivået. Nå synes jeg ting begynner å falle på plass, og at jeg har «fått til» den terrengtypen vi vil møte på mellomdistansen og stafetten i VM. Jeg føler også det går fort nok når jeg får det til å stemme. Derfor løper jeg helt klart for medaljer i Tsjekkia, sier en offensiv Eskil Kinneberg.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy