1858 Views

– Det har på en måte blitt en livsstil

Ivar Maalen og Kjell Blomseth har blitt erfarne i jobben som kontrollører.

August 29, 2019
Skrevet av:

administrator

HÅVARD HAGA er ansvarlig for de norske juniorløperne og tror at vi har mange som kan ta medalje på junior-VM i år.

– Å legge ned et halvt årsverk nå og da har på en måte blitt en livsstil, sier Ivar Maalen med et smil.

Karen som er født og oppvokst i Kirkebygden har gjort sine timer – og vel så det – med dugnadsinnsats i o-idrettens tjeneste. Så også frem mot VM i det en med litt velvilje kan kalle bakhagen.

– Det er vel et par kilometer fra kartkanten til barndomshjemmet, og sykkelveien blir det omtrent 10 kilometer.

 

IKKE DRØMT OM

– Da jeg vokste opp hadde jeg ikke drømt om at det skulle gå verdenscup fra gårdsplassen og VM bare noen kilometer unna, tilføyer han.

Og Maalen var sentral ved begge de nevnte anledninger – som nasjonal kontrollør sammen med Kjell Blomseth under sommerens mesterskap.

– Når det er så nære, er det lettere å takke ja. Det fungerte greit både da jeg var kontrollør under VM i Trondheim i 2010 og under junior- VM på Rauland i 2015 – for all del. Men det blir på en annen måte nå som jeg bare har kunnet stikke bortom en kveld for å sjekke noe. Og det har blitt både kvelder og helger på karen som også var internasjonal kontrollør under VM i 2017.

VM-KONTROLLØRER: Ås-duoen Maalen og Blomseth er reisende i kontrollørrollen, men reiseveien har aldri vært så kort som til årets VM-arena.
VM-KONTROLLØRER: Ås-duoen Maalen og Blomseth er reisende i kontrollørrollen, men reiseveien har aldri vært så kort som til årets VM-arena.

 

VIKTIG MED DIALOG

– Klubbvervene mine har ikke vært veldig omfattende i denne perioden. Og selv om jeg ikke skal skryte på meg enorme treningsmengder, har det blitt mindre av det også.

Duoen Blomseth og Maalen, som fikk relevant trening i praksis under fjorårets mesterskap, har vært med hele veien – fra høsten 2016 og helt fram mot årets hjemme-VM.

– Det handler om å få til en god dialog og bra samarbeid mellom alle parter. Og jeg føler vi har lyktes, sier Blomseth.

For Blomseth var det første VM med navnet i kolonnen for kontrollør, men den rutinerte karen har vært med i samme rolle både under verdenscup og NOM tidligere.

– Tilbakemeldingene har vært gode, sier han og legger til: – Selv er jeg mest fornøyd med arenaen. Men det er VM-løyper tilpasset dirkete TV-sendinger.

 

EN SLAGS DIAGNOSE

Og kanskje kan en også etter hvert sende ut en ny generasjon kontrollører ut på internasjonale mesterskap. Det ble i hvert fall sådd et frø under årets VM.

– På VM hadde Ivar og jeg med oss to Unge Frivillige som ville lære mer om kontrollørrollen. Og de ble ikke skremt.

Da kan i tilfelle Ås-duoen – som omtrent har vært synonymt med internasjonale mesterskap de siste årene få noe avløsning, selv om de på langt nær har tenkt å trekke seg tilbake:

– Det er vel en slags diagnose, fleiper Maalen om rollen som rådgiver i forkant og «brannslukker» – om det trengs – underveis i mesterskap.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy