1210 Views

Andrine gaper over alt

Andrine Benjaminsen har planer om å løpe alle distanser i VM. – Jeg føler jeg er godt nok trent til det, sier vårt største, kvinnelige medaljehåp i Tsjekkia.

Juli 17, 2021
FORNØYD: Landslagstrener Anders Nordberg er fornøyd med jobben Andrine har gjort. FOTO: IVAR HAUGEN
Skrevet av:

Tommy Gullord

FORNØYD: Landslagstrener Anders Nordberg er fornøyd med jobben Andrine har gjort. FOTO: IVAR HAUGEN

For Lillomarka og Pan Århus-løperen levner ingen tvil; hun reiser til mesterskapet for å kjempe om medaljer.

– Jeg føler jeg er på et nivå der jeg kan kjempe om medaljer. Selvfølgelig har jeg ingen garantier, men det er der jeg har lyst til å legge lista. Det er der ambisjonene ligger, innrømmer hun.

Dansk mester

Det er ingen tvil om at Andrine har tatt steg fysisk etter at hun flyttet til Århus for å studere og trene sammen med løpssterke dansker. Den første helga i juni ble hun også dansk mester i sprint.

– Det var artig å vinne DM, selv om de beste danskene ikke var med. Det danske VM-laget var på samling i Tsjekkia akkurat da, forteller hun.

– Du har ingen betenkeligheter med å gape over alt i Tsjekkia?

– Nei, egentlig ikke. Jeg føler jeg har like gode muligheter til å hevde meg på alle distanser. Derfor har det vært vanskelig å velge bort noe. Hadde jeg trodd jeg ikke kunne håndtert det, ville jeg nok valgt bort noe. Men det hadde vært et tøft valg, sier en off ensiv Andrine Benjaminsen.

Utfordrende

25-åringen føler seg nemlig godt nok trent til å tåle det tøff e VMprogrammet. Men hun ser at det blir utfordrende.

– Langdistansen er kanskje den som i utgangspunktet passer meg aller best. Jeg ser at det blir utfordrende med stafett dagen før, men det er noe jeg er forberedt på.

Etter testløpene i slutten av mai reiste hun hjem til Danmark for å trene fram mot siste VM-samling i Tsjekkia 10. juni. De to siste ukene før mesterskapet blir også tilbrakt i Danmark. Da står bare igjen å finpusse formen.

– Hva blir viktigst da?

– Det blir å holde seg frisk og skadefri i tillegg til å trene og samle overskudd før vi reiser til VM.

Skadet før em

Apropos skader. I sprint- EM i Sveits løp hun inn til bronse både på knockout- sprinten og i sprintstafetten.

I tillegg var hun i finalen på den individuelle sprinten. Men det holdt på å gå skeis allerede før mesterskapet begynte.

– Det er ikke så mange som har visst om det, men jeg pådro meg en liten strekk uka før EM. Jeg har hatt det samme før, så jeg vet heldigvis hvordan jeg skal håndtere det. Og det gikk bra, selv om jeg ikke var hundre prosent sikker på at det skulle gjøre det uka i forkant av EM. Og jeg har heldigvis ikke hatt noen problemer etterpå, forteller Andrine Benjaminsen.

I 2018 løp hun inn til 6. plass på langdistansen i Riga, inntil i dag hennes beste VM-plassering.

Det vil ikke overraske noen om den står for fall i Tsjekkia.

 

«Inside» informasjon har hjulpet Victoria

Victoria Hæstad Bjørnstad er glad for å få sjansen også på en av skogdistansene i tillegg til de to sprintene i VM.

22-åringen fra Fossum har i likhet med flere norske landslagsutøvere reist til Göteborg for å studere og løpe for IFK. Kontakten med klubbtrener Leif Størmer i Fossum har hun imidlertid opprettholdt – og er glad for det.

– Både Leif og Susanne (Barkholt, tidligere landslagstrener for kvinner) har hjulpet meg i forberedelsene til VM. Leif har også en svoger som bor i Tsjekkia. Han har vært til stor hjelp og bidratt med «inside» informasjon om terrenget. Det har vært veldig nyttig, forteller Victoria.

Det merket hun da hun første gang testet det tsjekkiske terrenget på samling og seinere testløp til VM.

– Jeg følte jeg kunne mye om terrenget allerede før jeg hadde vært der. Flere treningsøkter og testløpet på langdistansen gikk også overraskende greit, forteller VM-debutanten.

Likevel er det sprintene hun har størst forhåpninger til.

– Jeg tror jeg har et høyere nivå i forhold til de andre på sprint enn i skog. Jeg vil også trene mye sprint før VM, og tror ikke det vil påvirke langdistansen negativt. Uansett er det gøy å få muligheten på en skogdistanse også, og i motsetning til mange andre får jeg jo god tid til å forberede meg til langdistansene etter de to sprintløpene, avslutter Victoria Hæstad Bjørnstad.

Noen nøkkelstrekk Der bare Andrines veivalg er tegnet inn, harMarie og Victoria gjort tilsvarende veivalg.
Noen nøkkelstrekk Der bare Andrines veivalg er tegnet inn, harMarie og Victoria gjort tilsvarende veivalg.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy