3005 Views

– Må ta meg tid til å ta det litt med ro

November 22, 2017
Skrevet av:

administrator

TÅLMODIG: Tilla Farnes Hennum har slitt med en betent legg og har måttet ha hensyn til. Heldigvis har ski-o-sesongen vært en godt alternativ.

TEKST: JENS O. KLØVRUD

3. klassingen fra Tranby og Asker Skiklubb har slitt med betennelse siden før jul. Da Wang Toppidrett satte seg på flyet til Alicante og treningssamling 2. mars var leggen bedre, men oppgaven var klar: – Jeg håper det går bedre der nede med mykere underlag enn asfalten her hjemme. Men jeg må passe på. I forkant har jeg en plan for hvilke økter jeg skulle prioritere – og stå over.

Med en godt gjennomført skio- sesong med NM-gull og femteplass på VM-sprinten, har Asker-junioren grunntreningen på plass. Hun vet godt at oppgaven nå er å ikke bli for ivrig. – Det viktigste nå er å bli kvitt de problemene jeg har hatt. Jeg prøver å ta det litt som det kommer. Kjenne det an – forsøker å ikke stresse med det og ikke tenke på hvor kort tid det er til sesong, sier hun.

Tilla Farnes Hennum går tredjeåret på Wang Toppidrett. Erfaringen er god. – Skolen tilrettelegger veldig bra i forhold til satsingen. Det er lettere å få nok trening på dagtid og dermed mulighet til å gjøre noe annet på kveldstid. Det er ikke slik at jeg føler at jeg må trene når jeg kommer hjem, sier Tilla og legger til: – En annen fordel er at vi får «idrettsfravær » om vi er borte på reise eller samlinger. Når vi er «ute» er de også veldig flinke til å tilrettelegge slik at vi kan gjøre skolearbeid på reise.

Asker-løperen har to juniorår igjen og legger ikke skjul på at hun har lyst på junior-VM. – Det vil helt sikkert bli en morsom opplevelse, en god erfaring. Hun er klar over hvilke utfordringer lange dager, trening og skole gir. – Det har vært en del småskader på en del av oss som går på Wang – slik det er generelt. Vi har snakket en del om det, hvor viktig det er å tenke langsiktig – tenke over hva en gjør. Trenerne på skolen er veldig flinke til understreke at vi skal ta oss tid til «å ta det litt med ro».

– Ei treningsøkt mindre en planlagt er ikke så farlig – det er verre med den som bli en for mye, sier hun. Når o-sesongen starter vil hun igjen være en del av Asker Skiklubbs fellestreninger. Da blir ukedagene enda tettere. Hun innrømmer at det enkelte ganger kan være vanskelig å avgjøre – trene eller ikke trene. – Det kan bli for mye løping. For ensidig belastning. Da er godt å rådføre seg med trener Sondre eller pappa, sier Tilla som har planlagt 485 timer denne sesongen, en økning på 45 timer.

 

TILLAS HVERDAG

06.50 eller 07.00. Tog fra Asker (sitter på med pappa dit) 07.20 T-bane til trening (Gråkammen eller Bislett) 08.00-10.00: Trening Wang (Gråkammen eller Bislett) 10.45-15.30: Skole 15.40: Tog til Asker og buss hjem. 16.30: Hjemme, Tranby (3.klasse har kortere dager mandag og onsdag)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy