1775 Views

Skuffet Buch – nå blir han dansk landslagstrener

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

VM-MEDALJER: Kenneth Buch og Birgitte Husebye sammen med sølvlagene fra VM2015. TEKST: JENS O. KLØVRUD

– Det har vært tøft på visse områder, sier dansken som har styrt det norske laget gjennom fi re år – til 15 VM-medaljer fordelt på 11 utøvere – fem gull-, sju sølv- og tre bronse-medaljer.

-UVENTET BESKJED
Han mener han har lykkes med å bli en enda bedre landslagstrener etter at han fi kk en ettårs forlengelse sist høst. Planene for de neste to årene hadde han i grove trekk lagt. – Både styremedlem for toppidrett Dag Kaas og generalsekretær Lasse Arnesen mener det har vært en ryddig prosess. Hva tenker du om det? – Den dagen jeg ble kalt inn og fi kk vite at jeg ikke fi kk forlenget kontrakt, hadde jeg ventet en helt annen beskjed. Ut i fra det føler jeg vel også at jeg ikke har vært så delaktig i prosessen, sier Buch og legger til: – Som sagt har det vært veldig tungt å komme gjennom dette, men jeg ønsker ikke å være bitter. Jeg har ikke blitt dårlig behandlet, men i etterpåklokskapens lys hadde jeg tro på at jeg skulle fortsette. Selv har han hatt gode år i norsk orientering og vil heller tenke på de gode stundene .

BLIR DANSK SKOGSTRENER
– Jeg synes resultatene vi har oppnådd er gode. 11 utøvere har tatt VM-medalje. Da jeg tok over hadde vi damene og et håp om at Olav Lundanes skulle komme tilbake. Jeg ønsket å skape mer bredde og mener jeg sender videre et langt sterkere lag. Nå blir dansken som blir boende i Oslo, en del av det danske trenerteamet med spesialansvar for skogsdistansene og samlinger utenlands. – Jeg er fornøyd med å få en stilling skreddersydd min kompetanse og erfaring. I Danmark ville de ta grep for å være rustet til den framtidige VMdelingen, skog – sprint. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier han. Danmark har allerede satt seg mål om to medaljer under VM2019. – Jeg skal gjøre mitt for at vi lykkes.

– Forstår skuff elsen

Dag Kaas, styremedlem med særskilt ansvar for landslag og toppidrett, styrte prosessen mot ny landslagstrener sammen med generalsekretær Lasse Arnesen.
– Det er ikke vanskelig å forstå at Kennth kan føle det brutalt. Det er naturlig når du har lyst til mer og synes du har gjort en god jobb, sier Dag Kaas som mener prosessen har vært både raskt og god. Kaas påpeker at Buch har en utgående kontrakt og ikke blir sagt opp. I prosessen har tre områder stått sentralt: helt kortsiktig, mellomsiktig og utvikling på sprint. – Det gjorde at valget falt på Jørgen Rostrup. Han har gitt et godt inntrykk og er tydelig på hvilken oppfølging som skal til – både mot laget og enkeltutøvere. Også generalsekretær Lasse Arnesen forstår skuff elsen Kenneth Buch opplever. – Men han takket for en god prosess og gratulerte med et godt valg, selv om han mente vi gjorde feil, sier Lasse Arnesen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy