1357 Views

Landslagets joker

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

VIL TILBAKE: Heidi Mårtensson har ikke løpt orientering de to siste årene, men Modum-jenta er innstilt på å komme tilbake når kroppen spiller på lag igjen. TEKST OG FOTO: TOMMY GULLORD

-22-åringen fra Modum fikk plass på «Next Generation Sprint» sammen med ni andre utøvere. I tillegg består neste års forbundslag av fem utøvere på «Next Generation Skog» samt fire på henholdsvis A-lag damer og A-lag menn. – Det er veldig gøy at NOF har trua på at jeg kan komme tilbake. Jeg er veldig glad for den støtten, og synes det er spennende og inspirerende å bli en del av et lag med så mange unge utøvere.

IKKE-FUNGERENDE
Det sier Modum-jenta, som har vært såkalt ikke-fungerende siden mars i fjor. Siden hun hevdet seg helt i toppen både i friidrett og orientering – først og fremst sprint – som junior, har hun slitt med skader og sykdom. – Jeg vet ikke helt hva som er problemet. Pulsen blir fort høy, og jeg sliter med forskjellige symptomer på forkjølelse. Slik har det vært siden mars i fjor, forteller Heidi Mårtensson. – Derfor får ikke 22-åringen trent normalt. Hun vet heler ikke om og eventuelt når hun kommer tilbake.

MOTIVERT
– Men jeg er veldig motivert for å komme tilbake. Hvis ikke hadde jeg ikke takket ja til plassen på laget, forsikrer hun. Derfor har hun heller ikke satt seg noen resultatmål, og er innstilt på å bruke den tida som er nødvendig på å komme tilbake. – Først handler det om å trene normalt igjen. Så får jeg ta det derfra, sier jenta som står med tre sprintmedaljer fra junior-VM, hvorav gull som 18-åring allerede i 2013. Seks av utøverne på «Next Generation Sprint» holder for øvrig junioralder også i 2018, mens fi re på «Next Generation Skog» løper første sesong som seniorer.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy