1843 Views

«GIRLPOWER» PÅ HAMAR VEST

November 27, 2017
Skrevet av:

administrator

BYKSER FRAM: 14 jenter deltok på jenteprosjektets regionale samling på Hamar første lørdag i mai - alle ivrige etter å vise seg fram. ALLE FOTO: TOMMY GULLORD

TEKST OG FOTO: TOMMY GULLORD

Første lørdag i mai var 14 spreke jenter samlet til sprintintervaller, styrkesirkel og sosialt samvær på beste o-vestkant i Hamar. Den regionale samlinga – et ledd i jenteprosjektet – ble godt mottatt. – Jeg tror slike samlinger er viktige. Ikke minst for de som bor utenfor de store byene, sier Ane Holm Grøneng (17). Lillehammer-jenta er eneste junior i Lillehammer OK (LOK), ungdomsrepresentant i Mjøs-O og webansvarlig i LOK. I tillegg til o-løper og en del av jenteprosjektet.

 

FLOTT INITIATIV

– Jeg deltok på oppstartsamlinga på Sjusjøen. Der fikk vi komme med ideer og innspill til hva vi ønsker jenteprosjektet skulle være. Dette er virkelig et bra initiativ fra NOFs side. Jeg tror gode treninger, sosialt fellesskap og det å bli kjent med andre utøvere gjør terskelen for å ”hoppe av” høyere, analyserer ungjenta fra Lillehammer. Flere er av samme oppfatning. Thea Dyrkorn (17) fra Krokstadelva og Eiker o-lag tok toget fra Oslo sammen med tvillingsøster Ane for å delta på samlinga. – Jeg liker å være på samling og bli kjent med andre folk. Også lokket sprinttreninga, innrømmet Eiker-jenta. Også hun deltok på oppstartsamlinga på Sjusjøen og lovpriser jenteprosjektet.

 

MER MOTIVASJON

– Det gir økt lyst og mer motivasjon til å drive med orientering når vi kan samles på denne måten. Også er det flott at vi får lov til å være med å bestemme litt selv. På den måten får vi et tettere eierforhold til prosjektet, fastslår hun. På Hamar ble det tid til både trening, gode samtaler, latter og sosialt samvær. – Noe av det jeg liker best med o-idretten, er den avslappende atmosfæren. Det spiller liksom ingen rolle om du er god eller ikke. Alle blir akseptert uansett, og du blir kjent med folk over al der du er, påpeker Thea Dyrkorn. Anine Lome (17) Hamar er av samme oppfatning. Ungjenta fra Hamar vant NM-gull på langdistanse i D17-18 i fjor, satser for fullt men mener likevel miljøet og det sosiale betyr mye.

 

LETTERE Å FORTSETTE – Det sosiale er viktig med tanke på å opprettholde motivasjonen til å trene mye og godt. Også er det veldig gøy for oss som bor i Innlandet å trene med andre jenter. Her er vi ikke så mange, og derfor tror jeg jenteprosjektet er viktigere for de som bor i større byer, påpeker hun. Hun tror også det er lettere å fortsette med orientering opp gjennom junior- og senioralderen dersom man er en del av et sosialt miljø og nettverk. – Da blir det naturlig å dra på o-løp for å treffe venner. Derfor er jenteprosjektet er skikkelig bra tiltak, både

FERDIGE: Ferdige med første økta – sprintintervaller på urbane
Storhamar.

”storsamlingene” og de regionale samlingene, fastslår den hardt satsende juniorjenta fra Ottestad sør for Hamar.

 

KRYSSPRESS

Kari Svingheim er ambassadør for jenteprosjektet. 28-åringen fra Hadeland flyttet for et års tid siden fra Trøndelag til Lillehammer. På Hamar trakk hun i trådene og sørget for at ingen ”falt utenfor”. – Rollen som ambassadør består stort sett i at jeg deltar på samlinger motiverer jentene til å delta, sier Svingheim, som ser nødvendigheten av et slik prosjekt. – Ungdom er utsatt for mye krysspress. De skal prestere både på skole, sosialt og i idrett. Det prøver vi å ”slå sammen” litt på disse samlingene. Målet med prosjektet er å få flere jenter til å forbli i o-idretten, eller å komme tilbake etter ei pause. Vi trenger større bredde, ikke minst i D19-20 og senior ¬, og da tror jeg det er viktig å knytte bånd mellom utøvere fra flere klubber og vise at det er mulig å kombinere trening med å prestere også på andre arenaer. Men det er selvfølgelig en balansegang, sier ambassadør Kari Svingheim.

 

FULL FART:
Agnethe Hasli fra
Gjø-Vard på full fart
mot en av postene,
mens andre er på vei
til neste.

Deltakere på regionsamlinga på Hamar

Solveig Eline Berg, Tyrving
Maren Norderud, Tyrving
Ane Dyrkorn, Eiker
Ane Holm Grøneng, Lillehammer
Agnethe Hasli, Gjø-Vard
Pernille Katla, Fossum
Anne Cecilie Linløkken, Østmarka
Mathilde Sønsterudbråten, Raumar
Anine Lome, Hamar
Emilie Westli Andersen, Løten
Heidi Therese Wiest, Vang
Nikoline Ekeberg Schjerve,
Bækkelaget
Kari Svingheim, Lillehammer
(ambassadør)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy