1301 Views

Veteranene delte på NM-gullene

Veteranene Lars Moholdt og Øyvind Watterdal delte gullene broderlig mellom seg i årets NM i skiorientering.

November 23, 2017
Skrevet av:

administrator

GULLKARER: Øyvind Watterdal (t.v.) vant både mellomdistansen og stafetten i NM. Hadeland OLs vinnerlag besto for øvrig av Ove Sætra (midten) og Bjørnar Kvåle. TEKST: IVAR HAUGEN

Under vinterens to NM-helger i skiorientering var det ventet at Lars Moholdt og Evine Westli Andersen skulle ta med seg to gull hver i seniorklassene. Men Øyvind Watterdal ville det annerledes – og gjorde den nybakte europamesteren, Lars Moholdt, rangen stridig under NM-mellomdistanse. – Det er klart at en bekreftelse som dette – at jeg slår europamesteren på distansen – er godt å ta med seg, kommenterte den fornøyde norgesmesteren som tok sitt første individuelle NM-gull siden 2008.

 

LITT SMÅRUSK
– Jeg har litt «smårusk» hele veien, og da holder det ikke til å vinne. Det er egentlig helt greit, kommenterer Lars Moholdt, som måtte se seg slått med 16 sekunder under NM-mellomdistanse fra Eiksetra i Asker. I dameklassen var det enda tettere i kampen om NM-gullet, men landslagsløper og foråndsfavoritt Evine Westli Andersen holdt unna for de to juniorene Anne Willkommen Eiken og Tilla Farnes Hennum, som var henholdsvis 5 og 19 sekunder bak. – Jeg følte aldri jeg fikk flyten under løpet, og var skeptisk til om det ville holde til seier, kommenterte vinneren, som kunne titulere seg som norsk mester for første gang i seniorklassen.

 

GAMLE KUNSTER
Da det helga etter handlet om NMtittelen på langdistansen på Toten, måtte ungjenta imidlertid se seg slått av en gjenganger på toppen av NMpallen i ski-o. Veteranen Stine Olsen Kirkevik viste med seier på langdistansen at hun ikke har glemt gamle kunster. – Flatt terreng med krevende orientering – slik vi fikk her – passer meg bra. Jeg har gått stort sett uten tidstap, og er samtidig i bedre form enn på mange år, sa Stine Olsen Kirkevik etter sitt niende NM-gull på distansen. På herresiden er tallet det samme for Lars Moholdt, etter at han noterte seg for sitt åttende NM-gull på rappen på langdistansen.

 

SATSER PÅ TOSIFRET
-Vi får satse på tosifret, smilte han, etter å ha fått revansj for tapet mot Watterdal på mellomdistansen. Med vellykket VM-generalprøve – som ga suverent NM-gull foran Bjørnar Kvåle – kunne nestoren i det norske ski-o landslaget dra til VM i Russland med berettiget håp om å forsvare VMgullet på langdistanse fra 2015. – Jeg fikk gode svar under NM, uten at jeg ble for komfortabel. Vinterens store mål er et individuelt VM-gull, kunne han fortelle med NM-gullet om halsen.

 

STAFETTGULL
NM-gull ble det også på Asker SK med trioen Synne Strand, Zsuzsa Fey og Tilla Farnes Hennum på stafetten for damer. Herreklassen under NM-stafetten på Toten ble vunnet av Hadeland OL – som stilte med Bjørnar Kvåle, Ove Sætra og Øyvind Watterdal. Vinterens hovedløp i skiorientering, som gikk parallelt med NM-mellomdistanse, ble vunnet av Pia Young Vik i yngste jenteklasse i D14, Teodor Mo Hjelseth i H14, Kristine Kravdal i D15, Kornelius Kriszat-Løvfald i H15, Jenny Baklid i D16 og Isak Jonsson i H16. Det må legges til at arrangørene av vinterens ski-o NM, Asker SK (hovedløp og mellomdistanse) og OL Toten Troll (stafett og langdistanse), la ned utallige dugnadstimer for å kunne gjennomføre mesterskapene i en vinter med krevende snøforhold.

AVGJORDE FRA 2. TIL 3.POST

Ifølge løypelegger Erlend Slokvik ble strekket fra 2. til 3. post helt avgjørende i herreløypa i NM-langdistansen på Totenåsen. – Langstrekket til 1. post skilte lite. Mot 3. post antar Lars Molholdt (rød hel strek) at det er lite snø i lia vest for 9. post og kutter opp der. Grunnen til at det ikke var kjørt spor der, var at det var bratt og mye skog. Øyvind Watterdal (rød stiplet strek) gjør en feil og kommer ned på myra etter Lars, som startet to minutter bak. Det strekket la grunnlaget for seieren til Lars, nalyserer Slokvik.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy