1805 Views

Milliongave til VM-kart

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

FORNØYDE: Solveig Sikkeland, Sigmund Vister og Per Bergerud er fornøyde med tildelingen fra Regjeringen - ved kulturminister Linda Hofstad Helleland. FOTO: MARTIN BRYNILDSRUD ANDERSSON, KULTURDEPARTEMENTET.

TEKST: TOMMY GULLORD

 

Sigmund Vister, Per Bergerud og Solveig Sikkeland fra VM 2019 gikk gladmeldinga fra kulturministrer Linda Hofstad Helleland tidligere i juni. – Det er flott at disse kartene blir overført til lokale klubber etter at VM er over. På denne måten vil de komme til nytte for orienteringsløpere i alle aldre. Orientering er en idrett som passer for alle, og kartene vil få folk ut i skog og mark, sier kulturministreren i en pressemelding.

 

SVÆRT GLEDELIG

– O-kart er berettiget til spillemidler. Så en viss andel håpet vi å få. Det som er svært gledelig, er at vi får dekket halvparten av de beregnede utgiftene til kartproduksjon. I tillegg gikk prosessen raskt og effektivt, og dialogen med departementet har vært veldig god. Dette motiverer oss til å påbegynne arbeidet med å utvikle topp moderne kart i VM-terrenget, sier styreleder Sigmund Vister i O-VM 2019.

 

50 NASJONER

Mesterskapet i Østfold omfatter verdenscup i 2018 samt VM med ett kvalifiseringsløp og tre finaler påfølgende år. Kartene skal benyttes til alle disse arrangementene. Det er forventet cirka 300 deltagere fra 50 nasjoner til selve VM-arrangementet. I tillegg kommer et publikumsløp der det er forventet inntil 4 000 deltagere. sTil mesterskapet, med tilhørende forpliktelser, kreves det kart over fire arenaer på til sammen 47,5 km. Etter VM overdras de elektroniske filene til ulike klubber.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy