1265 Views

Irriterende tabbe

November 17, 2017
Skrevet av:

administrator

MISS: Marie Olaussen viser pappa Per missen mot sistepost på mellomdistansen der hun ikke fant stien og mistet sjansen til å kjempe om en VM-medalje.

– Jeg tror jeg måtte være en meter unna stien tre ganger, men så den aldri. Det var surt, siden jeg lå på delt 3. plass før feilen mot siste, forteller Marie Olaussen. Dermed ble det 8. plass på Fredriksad-jenta, som også var nær medalje på langdistansen. Der ble hun nummer fem, 50 sekunder unna bronsen.

STANG UT

– Jeg føler mesterskapet ble litt stang ut for min del. Derfor er jeg heller ikke helt fornyd, selv om 5.- og 8. plass ikke er dårlig. Men det var ikke det jeg løp for. Jeg hadde håpet på en individuell medalje på i hvert fall en av skogdistansene, oppsummerer sisteårs junioren fra Fredrikstad. Sveitsiske Simona Aebersold ble den store VM-dronningen med gull på samtlige tre individuelle distanser. Stien som felte Marie Olaussen på mellomdistansen, var det for øvrig flere som sleit med. – Det gikk flere tråkk som var like tydelige som stien i området. Så det var flere enn meg som tabbet seg ut der, forteller Marie Olaussen.

SLEIT FYSISK

I vårsesongen har 20-åringen tidvis imponert stort, ikke minst under VM-testløpene i Telemark. I Finland sleit hun imidlertid fysisk. Det har sin forklaring. – Jeg sliter til tider med det ene beinet. Det er først og fremst et problem om vinteren, men noe som kommer og går om sommeren. Det var bra både på Tiomila og i testløpene, men på O-Festivalen kjente jeg det komme. I VM sleit jeg hele tiden – beinet blir på en måte helt stivt – og jeg følte ikke jeg fikk ut den løpskapasiteten jeg er god for, forteller Marie Olaussen.

KRISE

Ikke minst på den avsluttende stafetten følte Norges ankerkvinne at hun var sjanseløs til å være med og kjempe om gullet, etter å ha gått ut med et forsprang på drøye minuttet til Sveriges Linnea Golsäter. – Da var det krise fysisk. Medalje er bra, men det var en nedtur da Linnea og Simona Aebersold kom bakfra og jeg følte jeg ikke engang var i stand til å kjempe om gullet. Det var kjipt å komme i mål med den følelsen, innrømmer Marie Olaussen etter sitt siste internasjonale mesterskap som junior.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Solid av Ingrid Lundanes

Ingrid Lundanes kom litt i skyggen av Victoria Hæsted Bjørnstad, men leverte solide løp i Finland.
Først og fremst på stafetten, der ungjenta fra Ålesund holdt hodet kaldt og tok godt vare på ledelsen på sin andre etappe. Verken Sanna Fast fra Sverige eller Sofia Bachmann fra Sveits klarte å knappe nevneverdig inn på ledelsen i en stafett som endte med norsk bronse. Lundanes løp også solid på langdistansen der hun endre på 9. plass. I tillegg ble det 15. plass på mellom- og 16. plass på langdistansen. På mellomdistansen løp også Ingeborg Eide fra Byåsen inn til sin beste VM-plassering med 17. plass, mens debutantene Mia Mathisen Bekhus fra Fredrikstad og førsteårs junior Ragne Wiklund fra Nydalen fikk noe mer beskjedne plasseringer.

SOLID: Ingrid Lundanes løp til 9. plass på langdistansen før hun avsluttet VM med en solid stafettetappe.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy