1601 Views

General for NTNUIs Tiomila-hær

November 21, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: TOMMY GULLORD

Transport, overnatting, eget brassband, grillvogn og lystavle. Det er mye Klausen Espedal må tenke på som andre Tiomilaklubber slipper å bruke energi på. – Jeg ble spurt tidlig i desember. Da fantes det lite informasjon om årets Tiomila, så min første oppgave ble å opprette en dialog med arrangøren. Det er viktig for oss å få en synlig plass på arenaen. Lystavla med alt tilbehør har jo blitt et landemerke på Tiomila, påpeker NTNUIs Tiomilageneral.

IKKE DET SAMME UTEN…

Klausen Espedal er enig med de som hevder at Tiomila ikke ville blitt det samme uten NTNUIs grønnkledde hær. – Jeg håper folk synes Tiomila uten NTNUI ville blitt en stusselig affære. For oss er dette sesongens høydepunkt, både sportslig og sosialt, hevder Klausen Espedal. NTNUI kjører to tilnærmet separate Tiomilaløp; ett for elitelagene og ett for de mange lagene som utgjør bredden i studentklubben. – I fjor hadde vi sju fulle damelag og åtte fulle herrelag, hvorav to var rene «linjelag» og to rene jentelag. Det går vel litt på skjønn, men jeg tror det er rimelig å si at vi kan definere omtrent ti av disse som breddelag, sier rogalendingen Klausen Espedal.

TRADISJONER

Det er mange tradisjoner forbundet med Tiomila, også i Trondheim. Som for eksempel at maskin, bygg, fysikk/ matematikk stiller egne «linjelag». Og at de finner på mange sprell… – Vi har satt opp sju personer som skal ordne med «linjelagene» i år.
Noen blir kanskje slått sammen, sier Klausen Espedal, som er litt spent på hvordan tidspunktet for årets Tiomila vil slå ut. – Den kommer jo ei uke seinere enn vanlig. Det er midt i eksamensperioden for mange her, og litt dumt for mange av de som ikke er «fast inventar» i o-idretten. Men vi håper å få med så mange lag som mulig i år også, sier NTNUI-generalen. Klaus Klausen Espedal er usikker på hvor mye tid han vil bruke for å få samtlige NTNUI-ere trygt tur/retur Skepptuna i Uppland. – Jeg har aldri gjort dette før. Det eneste jeg vet, er at alle sier det tar mye mer tid enn du tror. Så noen titalls timer blir det nok, tror han.

TO STORE BUSSER

Sikkert er det imidlertid at NTNUI generalen har rekvirert to store busser for å få alle med på årets store «happening». – I fjor leide vi i tillegg inn en tilhenger for å få plass til alt utstyret. Det er mulig vi må gjøre det samme i år, det avhenger litt av hvor mange som blir med, sier Klausen Espedal, som lover å stille godt forberedt hva gjelder alle aspekter ved Tiomila også i år. – Mange begynner å telle ned til neste Tiomila så fort den forrige er ferdig. På NTNUIs hjemmeside har vi noe som heter «Tio-formen», og det går litt sport i å tippe rett lagoppstilling på de ulike lagene. Tiomila er prestisjetung, og jeg tør påstå at det skaper samhold og fellesskap gjennom de samlingene vi har i forkant, hevder Klaus Klausen Espedal. Det er bare å glede seg til den 70. utgaven av Tiomila. Med NTNUI til stede, blir det garantert ikke kjedelig.

Utfordrende UK-jobb

Harald Kalager leder UK som skal ta ut NTNUIs lag til Tiomila. Det blir en aldri så liten utfordring.
– Det blir et puslespill. I fjor hadde vi fire ordinære herrelag og syv, åtte damelag. «Linjelagene» setter heldigvis opp sine lag sjøl, forteller Kalager. Siden det er første gang han gir seg i kast med jobben som leder i UK, vet han ikke helt hva han går til. I fjor tror han UK brukte 15-20 timer på jobben. – Det blir nok flere møter for å vurdere kandidater. Og jeg regner med at vi kommer til å bruke en del timer på det siste uttaket, sier han. NTNUI har satt opp noen løp som uttaking til Tiomila. I tillegg vil, ifølge Harald Kalager, skjønn bli brukt i uttaket. – Det gjelder først og fremst for de som av ulike årsaker ikke har anledning til å stille i uttakingsløpene. Uansett blir det en utfordrende oppgave, medgir UK-sjef Harald Kalager.

UK-SJEF: Harald Kalager leder arbeidet med å ta ut NTNUIs lag til Tiomila.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy