1059 Views

Elias (18) viste vei

November 17, 2017
Skrevet av:

administrator

HÅVARD HAGA er ansvarlig for de norske juniorløperne og tror at vi har mange som kan ta medalje på junior-VM i år.

Nydalen-løperen var snaue fem minutter bedre enn Hemings Kasper Fosser i mål og noe av forklaringen ser du på strekket over.

– Jeg brukte tid mot postene før til å lese hele langstrekket. Jeg må har truffet bra på trasevalget, sier han beskjedent til Veivalg.

Når du er 18 år og dunker NM-vinneren i H 21, Ivar Lundanes, med ett minutt og 18 sekunder på et strekk der de valgte tilnærmet samme trase, må det også ha godt fort. – Jeg er veldig fornøyd med løpet. Det kan virke som om formen er enda bedre nå enn under junior-VM selv om jeg følte meg litt sliten i starten, sier Elias Jonsson.

– Du parkerte også klubbtrener og sølvvinner Anders Nordberg med over to minutter på strekket – hva sier han til det? – Jeg har ikke snakket med ham om det, men jeg hørte at han ble litt irritert, smiler Elias.

Nå tenker den løpssterke Oslo-gutten som var en del av gull-laget under junior-VM, først og fremst mot juniorenes VM de neste årene – mest mot 2019 i Danmark. Da er han 20.

– Jeg vil jobbe på videre, men har ikke tenkt lenger fram enn to år, sier han. I et krevende, men ultralang-vennlig terreng ved Bergens fjellhytteområde på Kvamsskogen serverte Varegg løyper fylt av veivalgsnøtter. Anne Margrethe Hausken Nordberg var en da de som koste seg på veien.

– Det var utrolig flott, en fantastisk opplevelse, strålte hun etter å ha løpt inn til en klar seier i dameklassen foran arrangørklubbens Kristin Löfgren og Kongsbergs Ingjerd Myhre. Også Ivar Lundanes trivdes. – Dette er en terrengtype som jeg behersker. Det er akkurat som hjemme, smilte han etter å ha løpt inn til sitt første NM-gull, drøyt tre minutter foran Anders Nordberg med nok en Nydalen-løper Håvard Haga på bronse.

I D17-18 fungerte det igjen utmerket for Fossum IFs Victoria Hæstad Bjørnstad som tok gull i D17-18 foran Ragnhild Eide og Hanne Vassend. I H19-20 gjorde Eirik Langedal Breivik ett av de beste løpene han har gjort og sikret sitt første og Nydalens tredje gull for helga. som da også fikk betalt i sitt første individuelle NMgull. – Jeg har følt meg pigg og løpt veldig bra, sa han etterpå. Eirik var nesten sju minutter foran Herman Ryen Martinsen, Fredrikstad med Konneruds Audun Heimdal på bronse.

I D19-20 var det jevnere, men Ingrid Lundanes sørget til slutt for familiens andre NM-gull for dagen. – Jeg følte egentlig at det gikk litt tungt hele veien, men jeg har avsluttet bra, sa hun til orientering. no etter å ha henviste Byåsens Ingeborg Eide til sølv og Fredrikstads Marie Olaussen til bronse.

D21-PALLEN: Anne M N Hausken, Ingjerd Myhre og Kristin Löfgren.

H21-PALLEN: Ivar Lundanes, Anders Nordberg og Håvard Haga.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy