1199 Views

Dagens trippel for kongepokalvinnerne

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: TOMMY GULLORD FOTO: JENS OLAV KLØVRUD

Silje Ekroll Jahren fra Raumar vant D21, sju sekunder foran Ingjerd Myhre fra Kongsberg og elleve sekunder foran Elise Egseth fra Nydalen. Øystein Kvaal Østerbø fra Bækkelaget var åtte sekunder raskere enn sølvvinner Gaute Hallan Steiwer fra Lillomarka, som på sin side var sekundet foran Ralph Street fra Nydalen i H21. Begge innrømmer at de følte presset og hadde kniven på strupen før NM-sprinten på Hamar.

KINDEREGG
– Jeg var revansjelysten etter nok en gang å ha blitt vraket til skogdistansene i VM. De to siste årene har jeg håpet på få «løpe skog» i VM, men begge gangene har det vippet i min disfavør, forteller Silje Ekroll Jahren. I stedet blir det minst en sprintdistanse på Raumar-jenta i VM. – Det føles litt som et kinderegg, dette. Det var mitt første NM-gull og min første kongepokal. Da det i tillegg ble VM-tur, er jeg kjempefornyd med dagen, sier 29-åringen fra Romerike.

IKKE TRYGG
Øystein Kvaal Øsberbø følte seg heller ikke trygg på VM-plass, selv om han ble nest best i uttaksløpet på sprint i Estland i mai. – Jeg følte jeg burde være inne på laget etter uttaksløpene, men var på langt nær sikker. I dag bestente jeg meg for å være på hugget – litt mer offensiv og kontant enn under uttaksløpet i Estland. Det fungerte bra. Løpet var tilnærmet optimalt, bare et par småbommer på kanskje fem sekunder, forteller 35-åringen. På Hamar vant han sitt femte NM-gull i sprint og sin andre kongepokal. Den forrige vant han i 2009, og det siste NM-gullet tilbake i 2011.

FULLT FOKUS
Nå lover begge kongepokalvinnerne fullt fokus på sprint fram mot VM. – Jeg drar hjem til Sveits ei uke før precampen til VM og Jukola. Det er det beste stedet å trene sprint. I tillegg får jeg god matching på treningene, forsikrer Silje Ekroll Jahren. To av de hun får matchet seg mot, er klubbvenninnene Sabine Hauswirth og Simone Niggli. Også Øystein Kvaal Østerbø lover å stille best mulig forberedt på startstreken i VM. Trønderen har flere ganger vært hårfint fra en sprintmedalje i internasjonale mesterskap. Veteranen har ikke gitt opp håpet om å bli den første norske herreløperen som klarer det.

TØFFERE KONKURRANSE
– Jeg håper fortsatt på en medalje, men det blir ikke lettere med årene. Konkurransen blir bare tøffere og tøffere, og de beste løper veldig fort. Men det er fullt mulig, og jeg skal gjøre mitt beste, forsikrer veteranen. I så måte ga NM-gullet på Hamar både selvtillit og trygghet i oppkjøringen mot VM. – Det er en god bekreftelse å lykkes når det gjelder – når du har kniven litt på strupen, sier Øystein Kvaal Østerbø.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy