1243 Views

2 X bronse til Lars Moholdt

Gullet Lars Moholdt ikke fikk i Sibir, får han i april. Da blir Lars og hans finske samboer Tiia Tallila nemlig far og mor.

November 23, 2017
Skrevet av:

administrator

FOTO: NORDENMARK ADEVENTURE

TEKST: JENS O. KLØVRUD

– Det blir nye tider og skikkelig spennende, sier Norges beste ski-orienterer. Gullgutten som sikret Norges VM-gull nummer 1000 da han vant på Budor for to år siden, la ikke skjul på målsettingen fram mot mesterskapet i russiske Krasnoyarsk. – To bronse er sterkt selv om siktemålet var gull – hva tenker du? – Målet var å ta et gull. Jeg er mellomfornøyd, sier Lars Moholdt som reiste hjem fra Sibir med to bronsemedaljer. På forhånd mente verdensmesteren fra 2015 at langdistansen med fysiske utfordringer burde passe ham godt.

 

SPESIALTRENING
– Etter VM på Budor bestemte jeg meg for å jobbe med teknikken i smalsporene. Jeg føler meg godt forberedt. Ved å bruke det ene beinet som satsfot får jeg i tillegg til kraften i overkroppen også med meg kraften i lårene, sa Moholdt til Veivalg rett før VM. Da VM i Sibir var over, var han likevel fornøyd med bronsen på den lange distansen. – Det var rett og slett to karer som fortjente gull og sølv mer enn meg. Jeg synes det var spesielt velfortjent at Erik Rost fikk sitt første gull. Han har jobba hardt lenge for det og med minnene fra forrige VM der han mistet sin far underveis i mesterskapet, så unner jeg ham virkelig det, sier Moholdt og viser hvorfor han er høyt respektert i miljøet. Derimot er han en smule skuffet over gjennomføringa på mellomdistansen. – Det var definitivt et bra løp, men jeg klarte ikke å gå så reint som jeg hadde bestemt meg for på forhånd, sier Moholdt.

 

INGEN SIBIR-KULDE
– Var forholdene slik dere hadde forventet? – Mildværet som satte inn noen dager gjorde føret veldig annerledes enn jeg hadde sett for meg. Jeg regna med det i Sibir skulle bli kald og trå snø. I stedet ble det veldig varierende snø og etter hvert som det ble kaldere ble det veldig isete i utforkjøringene. Det gjorde det veldig krevende. – Små marginer – var det konkrete feil som gjorde at gullet manglet? – Med et perfekt løp kunne jeg kanskje gitt Rost kamp om gullet på langdistansen, men på 1 time og 46 minutter så skal det noe til å ikke tape noen småsekunder her og der eller ta et dårlig veivalg. Jeg var rett og slett ikke god nok til å ta gullet denne gangen. Hvordan var snøforholdene inviterte det til kuttinger. – Det var dårlig kutteføre i starten. De siste dagene gikk det an å kutte litt enkelte steder, men det var risikabelt for det var vanskelig å holde seg på beina når du kutta. Faller du på en kutt, tar det fort lang tid å komme seg på beina igjen. De siste dagene var det gjennomslagsskare.

 

LYSTEN ER DER FORTSATT
– Nå etter VM og to bronser – er det konkrete veivalg du irriterer deg over at du gjorde? – Utforkjøringa fra 3. post på en runde på langen irriterer meg. Der skulle jeg sett at det var et mye bedre alternativ. Ellers har jeg lite jeg irriterer meg over. – Hva betyr to bronse for lysten til å gå på en ny sesong? – Det er litt tidlig å si nå. Uten gull er i hvert fall ikke motivasjonen noe mindre. Det frister å gjøre et helhjerta forsøk på å vinne verdenscupen sammenlagt. Det var veldig nære i fjor… Men først blir det familieråd i finske Tampere der samboer Tiia Tallila skal føde i april. Da blir de to tre. – Jeg må diskutere litt med samboer og får nok noen gode råd. – Men jeg trives vanvittig godt med det jeg driver med og er takknemlig for at jeg har hatt muligheten. Men det er ei tid for alt. Vi får se, sier vår ski-o-ener som uansett har framtida foran seg som blivende far og en solid utdannelse fra NTNU i bakhånd.

 

– FJERDEPLASS ER FIASKO
De norske gutta hadde store forhåpninger til stafetten. 4. plassen var derfor en nedtur.Bjørnar Kvåle innledet for det norske herrelaget, og måtte gi snaue to minutters luke til Russland – som festet grepet allerede fra start. – I dag var det kroppen som stoppet meg. Jeg har gjort et dårlig veivalg – til andrepost – men ellers lå jeg på halen av feltet – med 15–20 meter opp til gruppa – og sleit, sier Bjørnar Kvåle som innledet VM med fjerdeplass på sprintstafetten sammen med Evine Westli Andersen og en sterk 9. plass på sprinten – Fjerdeplass er fiasko. Det var en helsvart dag for oss. Vi ønsket å være med å kjempe om gullet, men vi var aldri i nærheten av det, sier Moholdt.

PALLEN: Sveriges Erik Rost sikret gullet på langen foran Russlands Kirill Veselov. Bulgarias Stanimir Belomazhev vant mellomdistansen foran Rost. Rindals Lars Moholdt flyttet seg ikke fra bronseplassen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy