1010 Views

Avsluttetmedmedalje

Etter å ha snust på medalje på begge de individuelle distansene, ble det endelig stang in og norsk bronse på stafetten i EM i Pre-O i Finland.

August 07, 2022
Skrevet av:

Tommy Gullord

5. PLASS: Arno Grønhovd sikret seg en femteplass i Pre-O etter å ha vært i ledelsen etter første dag i Finland. ARKIVBILDE TOMMY GULLORD

– Etter litt stang ut i de to individuelle øvelsene med tanke på medaljer, så er det svært gledelig at medaljen endelig kom, oppsummerte den norske laglederen Per Stålnacke etter stafetten.

Det norske laget med Arno Grønhovd, Geir Myhr Øien og Sondre Bråten sikret medaljen etter en meget spennende stafett med hele 27 deltakende lag i åpen klasse.

Stafetten besto av 13 Pre-O og 10 TempO oppgaver for hver utøver på laget.

Resultattrøbbel

Ventetida ble imidlertid lang før nordmennene fikk beskjed om at bronsen var sikret. For da resultatsystemet braket sammen allerede under første etappe, var det ingen som visste noe om stillingen før en god stund etter at siste løpere gått i mål.

Da resultatene endelig forelå, var det klart at forhåndsfavorittene fra Finland hadde tatt gullet. De vant tett fulgt av overraskelsen Danmark på sølvplass og meget gledelig Norge på en bronse, med blant annet begge Sveriges lag tett bak.

En behandling av en protest førte til at tiden gikk i vei for det norske laget, slik at de dessverre ikke fikk deltatt på medaljeseremonien.

Tidligere i mesterskapet hadde både Arno Grønhovd og Martin Waaler sikret seg hver sin 5. plass på henholdsvis Pre-O og Temp-O.

– Fornøyde

Grønhovd var faktisk i ledelsen etter første dag av Pre-O konkurransen, men falt tilbake til 5. plass med Sondre Ruud Bråten to plasser lengre bak etter to dager med krevende løyper med mye og detaljert kartlesing. Gullet gikk til svenske Jens Andersson med finske Pinja Mäkinen og danske Tobias Biering på henholdsvis sølv og bronse.

– Til tross for at vi hadde ambisjoner om medalje i dag så må vi være fornøyde. To mann blant de syv beste på «bortebane» i Finland i knivskarp konkurransen med små marginer er egentlig et veldig godt resultat når vi vel fått summet oss, konkluderte Per Stålnacke den innledende øvelsen i EM.

Martin Waaler endte helt nede på 51. plass første dag, men fant storformen til Temp-O distansen dagen etter. Der imponerte han med tredje beste tid i kvalifiseringen og fulgte opp med en flott 5. plass i finalen.

FANT FORMEN: Martin Waaler fant formen akkurat i tide til å sikre seg en 5. plass på Temp-O. ARKIVBILDE TOMMY GULLORD

– Stor utvikling

Arno Grønhovd viste også her at han er stabil i toppen og fulgte opp med en pen 10. plass i en konkurranse som ble vunnet suverent av Finlands egen Petteri Hakala foran Marit Wiksell fra Sverige og landsmannen Antti Rusanen.

– Pre-o sporten har utviklet seg mye, og det er nå et skyhøyt nivå hos utøverne der også nye land er kommet opp på et veldig høyt nivå. Så derfor er det ekstra gledelig at de norske viser at de holder høyeste internasjonale nivå. Særlig de yngre i laget har tatt seg opp og etablert seg i toppen. Nå tar vi nye tak mot VM i Polen i juli, oppsummerte lagleder Stålnacke helga i Finland.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy