1235 Views

Utslått

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

UTVIKLINGEN Lundanes åpnet som vanlig hardt og hadde 22 sek. på Kyburz på 3.p. På fj erde fi kk han en sving og tapte 31 sekunder – derfra hadde Kyburz føringen. Lundanes tapte også 23 sek til femte, men det var veivalgsmissen til 12 som avgjorde. Kyburz 13.09 (1) – Lundanes 15.24 (20). Lundanes var raskest med sitt venstreveivalg på langstrekket til 15.p. Lundanes 17.47 (1) – Kyburz 18.28 (4). På 15. Posten var avstanden 1.39 – i mål var den 1.30 etter at begge bare hadde tapt små sekunder mot bestetid på strekket. TEKST: JENS O. KLØVRUD

– En kjempetabbe. Rett og slett, sier Olav Lundanes noen dager etter om feilvalget han gjorde.

– Veivalg er kanskje ikke helt min sterkeste side. På mesterskap greier jeg å treffe fordi jeg har vært så godt forberedt, men på løp der jeg ikke har gjort tusenvis av vurderinger før løpet, har jeg en tendens til å gjøre blemmer. Og det var nettopp en blemme han gjorde da han valgte høyreveivalg til 12. posten. Han tapte 2.15 – i mål var avstanden 1.30.

– Første tenkte jeg å løpe som Matthias, men så begynte jeg å telle litt kurver og ombestemte meg. Det var et gjennomtenkt valg, men tellinga jeg gjorde var kanskje litt feil, sier Olav som hadde en dårlig følelse når bakken aldri sluttet. – Jeg forsto det nok underveis, men fikk ikke gjort noe med det. Etterpå var han veldig skuff et. Dette var hans mulighet, men Kyburz ble for sterk. – Men når jeg ser på det i ettertid, er jeg veldig fornøyd med at jeg matchet farta til Kyburz i denne type terreng.

På mellomdistansen fikk han føle go´formen til sveitseren som tok sin andre seier og sikret V-cupen sammenlagt. Kyburz som startet to minutter bak, hentet ham inn. – Det er lenge siden jeg har blitt så overrasket over å bli tatt igjen. Jeg har ikke funnet noe feil i ettertid heller. Noen sekunder her og der selvsagt, men beina fl yttet seg ikke raskere. Fjerdeplass 2.24 bak suverene Matthias Kyburz var slett ikke det han hadde sett for seg på verdenscupens avslutning.

PS! For Magne Dæhli ble det en ny tur på langdistansepallen. Etter en nok en råsterkt avslutning viste han seg fram i en terrengtype han tidligere har slitt litt i.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy