987 Views

Ubeseiret

Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

SUVEREN: Jenny Baklid var suveren både på sprinten og langdistansen i D16.

På Beitostølen satte ungjenta fra Konnerud kronen på verket ved å vinne både sprinten og langdistansen – akkurat som i fjor og forfjor. På sprinten var hun godt over minuttet foran Tuva Aas Stræte fra Ringerike på sølvplass, mens Malin Hauge fra Hisøy tok bronsen. På langdistansen var seiersmarginen drøye tre minutter til Malin Hauge, mens bronsen gikk til Janne Tjørhom Aasheim fra Ganddal.

PRIKKFRITT

– Sprinten gikk veldig bra. Da hadde jeg ingen store tidstap. Det var et godt løp, forteller Jenny. – Langdistansen var også veldig bra på fjellet og fram til passering. Etterpå bommet jeg tre minutter. Jeg startet veldig tidlig og kom først i mål i min klasse, men trodde ikke det skulle bli gull da. Derfor var det ekstra gøy at det holdt, tilføyer Konnerud-jenta. Å komme ubeseiret til sitt siste Hovedløp som 16-åring, var ifølge gulljenta ikke bare enkelt.

MERKET PRESSET

– Jeg var ganske nervøs. Jeg følte det var ganske mange som forventet at jeg skulle vinne, og det er ikke bestandig like enkelt å leve opp til slike forventninger, forteller hun. Det var først og fremst foran sprinten hun merket presset. – Da det første løpet gikk bra, ble jeg litt lettet. Noe av nervøsiteten forsvant da, innrømmer hun. At hun har blitt så stabilt god, tilskriver hun flere år med mange konkurranser. – Jeg tror egentlig det handler om at jeg har løpt mye o-løp hele gjennom hele sommeren i mange år. Grunnlaget er nok lagt der, påpeker hun.

PUSHER HVERANDRE

En annen faktor er treningsmiljøet i Konnerud. På Beitostølen hadde klubben ikke mindre enn sju jenter til start i D16. – Jeg trives veldig bra i Konnerud. At vi er så mange 16-åringer, gjør at miljøet blir veldig bra. Jeg trives både på trening og samlinger, og det er gøy å være med når vi er så mange. At vi pusher hverandre på trening, bidrar også til at jeg utvikler meg, sier Jenny Baklid etter tre år som ubeseiret i Hovedløpet i orientering.[/vc_column]

HITORISK: Jenny Baklig har stått øverst på pallen i samtlige Hovedløp, både sommer og vinter. Her flankert av sølvvinner Tuva Aas Stræte fra Rinerike (t.v) og bronsevinner Malin Hauge (t.h)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy