1083 Views

Trøndershow

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: IVAR HAUGEN

Freidigs ankermann Håvard Eidsmo måtte en tur i «kjelleren», men det var det verdt. – Da jeg så at Audun Heimdal gikk i bakken opp mot nest siste post skjønte jeg at det kunne være mulig å vinne. Akkurat da var jeg bare full i melkesyre, og det føltes vondt. Men med gull blir det en utrolig god følelse, sa Håvard Eidsmo etterpå. Og det var etter en sisteetappe som det vil gå gjetord om i Freidig sine historiebøker. Håvard som vant eldste juniorklasse i norgescupen dagen før, ble nemlig sendt over tre minutter bak Audun Heimdal og Konnerud.

FREIDIG OG BYÅSEN: Gullagene med Oscar Spets Storhov, Mats og Håvard Eidsmo. Byåsen-jentene med Lene Berg Hansen og Ragnhild og Ingeborg Eide. FOTO: IVAR HAUGEN

Eidsmo spiste seg sakte men sikkert innpå og sikret gull. – Jeg skal innrømme at vi satte opp en målsetning før sesongen om å ta gull på denne stafetten. Det føles fantastisk å lykkes, smilte dagens mann på Knyken skisenter. En drøy time seinere løp Ingeborg Eide Byåsen inn til det tredje stafettgullet på rad. Men det kom ikke gratis. Ingeborg Eide ble sendt ut snaue halvannet minutt bak Jenny Baklid og Konnerud. Rutinerte Ingeborg avgjorde på sisterunden. – Jeg hadde ikke sett noe til Jenny (Baklid) før passering. Men på sisterunden følte jeg meg ganske sterk, og etter hvert var jeg ganske trygg på at jeg skulle klare å holde unna, smilte ankerkvinnen som med dette fi kk en perfekt avslutning på karrieren i juniorklassen. Sølvjentene fra Konnerud var også fornøyde. – Men det var en tung dag fysisk, sa Jenny Baklid.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy