1429 Views

Trenings-tips før Hovedløpet

Eskil Sande Gullord har bachelorgrad ved Norges Idrettshøgskole. Han har trent og veiledet ungdom og junior, vært trener ved Wang Toppidrett og landslagstrener for herrer. I Veivalg skal Bækkelags-treneren gi sine treningstips - denne gang rettet mot Hovedløpet.

Juli 27, 2021
HØYDEPUNKT: Østmarka OK sto forfjorårets Hovedløp. I år går ungdommens høydepunkt i Levanger med Frol som arrangør. FOTO: JENS O KLØVRUD
Skrevet av:

Eskil Gullord

HØYDEPUNKT: Østmarka OK sto forfjorårets Hovedløp. I år går ungdommens høydepunkt i Levanger med Frol som arrangør. FOTO: JENS O KLØVRUD

Det nærmer seg årets høydepunkt for mange – Hovedløpet og O-landsleiren i Frol og Levanger 3. – 8.

august. Nå skal ungdommene få lov til å forberede seg til Hovedløpet, for gode forberedelser er ikke det samme som tidlig spesialisering.

Hovedløpet er årets viktigste konkurransehelg.

Som fotballen har Norway Cup, er denne uka med konkurranser og en sosial samling kanskje den viktigste bærebjelken for å minske frafallet blant ungdomsløpere for Norsk Orientering.

Konkurransene betyr mye, man lærer å håndtere egne forventinger, være nervøs og kjenne på at her er det noe viktig som jeg har forberedt meg til.

For det å være forberedt, det må være lov.

Akkurat som de fleste fotballag arrangerer ekstra fotballtreninger inn mot Norway Cup om sommeren, må det også være lov å forberede seg som orienteringsløper til Hovedløpet.

Så hva venter under årets hovedløp?

Arrangørene har karakterisert langdistanseterrenget på følgende måte:

«I øvre deler finnes typisk detaljfattig og diff ust trønderterreng, og i nedre deler finner man mer kontinentalt terreng med raviner og større formasjoner. Det er få stier, men generelt relativt god løpbarhet».

Med i overkant av en måned igjen til Hovedløpet tenker jeg det er veldig smart å introdusere utøverne for lignende utfordringer som beskrevet i treningssituasjoner.

For meg er det ut ifra beskrivelsen her to elementer jeg virkelig ville fokusert på.

På de neste sidene får du tips til kartøktene.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy