817 Views

Tok grep etter fiaskosesong

Skiorienterer Lars Hol Moholdt har gjort flere endringer etter det han selv karakteriserer som en fiaskosesong i fjor.

September 16, 2018
Skrevet av:

administrator

Fjoråret ble en fiasko. Jeg måtte ta grep, jeg hadde ikke noe valg. Det viktigste var at jeg flyttet hjem til Rindal sammen med familien.

Det sier 33-åringen som har hatt for vane å sope med seg medaljer fra internasjonale mesterskap. Fjoråret ble et antiklimaks. Gull på EM stafetten i Bulgaria reddet stumpene i en for øvrig begredelig sesong til Moholdt å være.

 

VERDENSKLASSE

Tidligere har 33-åringen bodd deler av året i Finland, der samboeren kommer fra. Nå har de begge flyttet til Nordmøre sammen med sønnen på halvannet år.

– Nå har jeg treningsterreng i verdensklasse rett utenfor inngangsdøra, forsikrer han. I Finland følte Lars at han måtte reise mye for å finne godt og variert treningsterreng. Det tok tid. Nå får han mer tid til restitusjon og familien. Det er viktig.

– For meg har dette grepet vært viktig. Etter fiaskoen i fjor måtte jeg analysere og iverksette tiltak. Å flytte hjem var det viktigste. For meg var det riktig, fastslår han. Færre samlinger og noen endringer i treningsinnholdet håper han også skal slå positivt ut.

 

SKADET PÅ RULLESKI

– I fjor drev jeg litt for mye for meg sjøl. Jeg trener mest alene nå også, men i Rindal er det et innmari godt skimiljø. Spesielt om sommeren, når alle er hjemme, er det mange å trene samme med. Det gir god sparring, forsikrer Moholdt.

I høst var han uheldig, falt på en rulleskitur og skadet kneet. Det gikk en hel måned før han var i full trening igjen.

– Jeg var ei uke uten trening, og to før jeg kunne gå på rulleski igjen. Etter en måned kunne jeg løpe for fullt. Derfor passer det meg bra at VM kommer så seint som i midten av mars, sier rindalingen.

 

NATURLIG HOVEDMÅL

For det er ingen tvil om hva som er sesongens store mål. Lars Hol Moholdt reiser til Piteå i Nord-Sverige for å sanke medaljer.

– Vinner jeg VM – lykkes jeg med det, da skal jeg ikke klage på noen andre ting, fastslår han. At VM kommer så seint i sesongen, gjør også at han kan forskyve sesongopplegget litt. Derfor kommer han ikke til å delta i langrennsløpernes sesongåpning på Beitostølen i midten av november, slik han har hatt for vane.

– Jeg venter nok til Gålå helga etter. Det passer også bra med tanke på at vi har samling påfølgende uke. Så er planen å delta på den nasjonale ski-o-åpningen i Finland den andre helga i desember, sier han.

 

VIKTIG STIPEND

Etter sesongen i fjor telte 33-åringen virkelig på knappene om han skulle fortsette eller legge ski-o-stativet på hylla. Tidlig på sommeren ble han tildelt B-stipend på 70.000 kroner fra Olympiatoppen. Moholdt innrømmer at det var viktig for beslutningen han tok.

– Det handler selvfølgelig litt om økonomi når du er i en livssituasjon der du en nødt til å tenke på familien. Det sto litt på det etter sesongen i fjor. Jeg var avhengig av å tjene mer penger. I så måte var stipendet et viktig bidrag. I tillegg har jeg fått mer fra det lokale næringslivet her i Rindal. Det er jeg evig takknemlig for.

Lars Hol Moholdt har tatt grep også treningsmessig for å få fart på skiene og holde tritt med kartlesinga til vinteren.
Lars Hol Moholdt har tatt grep også treningsmessig for å få fart på skiene og holde tritt med kartlesinga til vinteren.

 

ARTIGSTE I VERDEN

Takknemlig er også 33-åringen for at han får fortsette med det han trives aller best med; å gå skiorientering. Derfor står og faller ikke vinteren på et VM-gull i Sverige, selv om det er sesongens definitive hovedmål.

– Jeg gleder meg skikkelig til en ny sesong. Skiorientering er den artigste sporten i verden. Å oppleve idrettsglede, ikke bare vinne VM, er for meg helt avgjørende. Hvis det ikke hadde vært drivkraften, hadde jeg funnet på noe annet, bedyrer en revansjesugen Lars Hol Moholdt.

Rindalingen er nestoren på et elitelandslag som består av både rutinerte og mer uerfarne løpere. Sammen håper de å slå fra seg mot sterke svensker, finner og russere utover i sesongen 2018/19.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy