1966 Views

STILLE ÅPNING

- Det er deilig å være her. Dette er noe jeg har lengtet etter. Michael Birkelund fra Asker koste seg på sesongens første løp da Lillomarka arrangerte en forminsket utgave av Gromløpet under strenge smittevernregler.

August 15, 2020
GOD PLASS: Arenaen for årets første «offisielle» løp bar preg av situasjonen vi står i. Det var godt med plass ved Solemskogen i Oslo.
Skrevet av:

administrator

GOD PLASS: Arenaen for årets første «offisielle» løp bar preg av situasjonen vi står i. Det var godt med plass ved Solemskogen i Oslo.

Det planlagte Gromløpet over to dager ble i stedet Trimtex-cup for 13-16-åringene fra Oslo-området med puljevis klassestart innenfor kravet om maks 50 deltakere. Til sammen var drøyt 100 ungdommer i aksjon i løpet som strakk seg over fem timer.

EFFEKTIV DRODLING

– Da myndighetene kom med oppmykning og muligheter for samling med maks 50 personer, begynte vi å drodle om et opplegg som kunne fungere, sier leder i Lillomarka OL, Assaf Bar-Nathan.
Etter en rask runde med bydelsoverlege, kretsen og NOFs arrangementansvarlig var det «ok». Dermed kunne Osloklubben invitere ungdomsløperne til sesongens første terminfestede løp 9.mai – to dager etter oppmykningen.
– Ved å dele klassene i startintervaller på to timer, avviklet vi greit etter smittevernreglene, sier løpsleder Assaf Bar-Nathan som hadde en rolig dag i campingstolen på arenaen.
Fem arrangører var det som trengtes på arena i tillegg til en på start og en ved parkering. Det holdt fint.

FORNØYD: Michael Birkelung var glad for å være i gang igjen - og for seier .i H15-16.
FORNØYD: Michael Birkelung var glad for å være i gang igjen – og for seier .i H15-16.

HOLD AVSTAND-KONSTABEL

– Da løperne kom til arena var de veldig bevisste på avstand og bruk av antibac Ungdomsløperne i Oslo åpnet sesongen med strenge smitteverntiltaksom var satt opp ved inngangen. Etterpå var de jo litt ivrigere og tettere på i veivalg-diskusjonene, sier Assaf som selv hadde rollen som «hold avstand-konstabel».
For Michael Birkelund og 15-16-åringene som hadde arenaen og terrenget i første pulje – var det stas og møtes. For foreldrene, de som kjørte og hentet, var det først og fremst uvant og merkelig å stå der utenfor sperrebåndene og se inn på en arena nærmest fri for folk.
– Vi føler oss litt som «Tore Hagen» – o-entusiasten i Bård Tufte Johansens skikkelse – han som sto og ventet på «o-løpere som kanskje kom snart», sa NRKs Arild Andersen som var på plass utenfor sperrebåndene som Oppsalpappa.

ROLIG DAG: Løpsleder Assaf Bar-Nathan hadde en rolig dag «på jobb». Det meste var gjort i forkant.
ROLIG DAG: Løpsleder Assaf Bar-Nathan hadde en rolig dag «på jobb». Det meste var gjort i forkant.

HOVEDLØPET BLIR MÅLET

16-årige Michael Birkelund har trent intervaller og noen Ukas løyper ute i Asker, men var løpssugen ved Solemskogen. Han var raskest av gutta i H15- 16.
– Det er digg at Hovedløpet ser ut til å bli noe av. Det er sesongens hovedmål og gir noe å trene mot, men forhåpentligvis kan vi treffe kamerater i slike løp som dette også fram mot august, sier 16-åringen som håper å forbedre de «rundt 10-plassene» han har fra Hovedløpet tidligere.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy