1625 Views

Stabil i verdenstoppen

- Jeg er fornøyd med at jeg presterer stabilt oppe i toppen internasjonalt

September 09, 2018
Skrevet av:

administrator

SNUSTE PÅ PALLEN: Kamilla Olaussen snuste nok en gang på pallen da hun ble nummer fi re på mellomdistansen i Tsjekkia. FOTO: IVAR HAUGEN

Det sa Kamilla Olaussen til orientering.no etter å ha løpt inn til fjerdeplass på den meget krevende mellomdistanse under verdenscupfinalen like utenfor Turnov i Tsjekkia. Etter femteplass på VM-langdistanse har jenta fra Fredrikstad levert topplasseringer i verdenscupen på løpende bånd, med pallplasser under runden i Norge og nå altså fjerdeplass i finalen i Tsjekkia. Bare trioen Karolin Ohlsson, Julia Jakob og Lina Strand var raskere i Tsjekkia.

– Jeg er spesielt fornøyd med at jeg nå også får til en skikkelig god mellomdistanse, sier hun selv. Og det kom langt ifra av seg selv mellom de høye sandsteinsklippene i det kuperte terrenget.

– På forhånd var jeg veldig spent på hvordan jeg skulle takle det. Men jeg lyktes ganske bra, og unngikk i hvert fall de aller største bommene.

– Noe smått har det blitt, i tillegg til noen mindre gode veivalg. Men jeg må være fornøyd, sa Kamilla Olaussen som ble beste norske kvinne på 11. plass sammenlagt i verdenscupen.

 

«Knockout» i finalen

Andrine Benjaminsen var på vei mot en mulig medalje da hun ble slått «knockout » på oppløpet i finalen på den nye knockout-sprinten.

– Jeg blir «felt» av en annen løper, og gikk rett «på trynet». Hadde ikke det skjedd, kunne jeg kjempet om en plass på pallen for jeg følte meg veldig sterk. Det sa Lillomarka-jenta, som likevel var fornøyd med femteplass da irritasjonen over taklinga hadde lagt seg.

 

Opptur for Pedersli

Trond Einar Moen Pedersli ble beste nordmann med 10. plass på sprintfi nalen i Tsjekkia. Men det kunne fort endt topp seks for den løpssterke trønderen etter nesten å ha «glemt» sisteposten.

– Det er litt kjipt at jeg tapte 10-12 sekunder der helt på slutten. Der røk nok en potensiell topp seks plassering. Men dette er det beste jeg har gjort i verdenscupen, og jeg må være fornøyd med det, sa Pedersli til orientering.no etter løpet.

 

Junior imponerte

Junioren Kasper Fosser imponerte med to 17. plasser i verdenscupfinalen i Tsjekkia. Både på mellomdistansen og sprinten ble unggutten nest best av de norske løperne. Spesielt på førstnevnte distanse fikk han brynt seg i et meget krevende terreng.

– På en måte var dette den ultimate testen på o-teknikken, og jeg har klart meg bra. Flyten var ikke den helt store, men jeg løste det meste på en god måte, sa Kasper Fosser til orientering.no etter løpet.

 

Olav reddet 3. plassen

For Olav Lundanes ble verdenscupfinalen i Tsjekkia en aldri så liten nedtur.

– Det er krevende å holde et høyt nivå gjennom ni verdenscupløp gjennom sesongen. Men denne verdenscupfinalen her i Tsjekkia gikk verre enn jeg hadde fryktet. Jeg er ikke god nok på denne type sprint. Det sa Olav Lundanes til orientering.no etter ei finalehelg fylt med korte distanser i Tsjekkia. Likevel var det stilt visse forhåpninger til langdistansekongen etter å ha blitt både finsk og norsk mester på sprint før avreise til Tsjekkia.

– På sprintløpene i Finland og Norge tidligere i høst har det ikke vært denne type veivalgsorientering. Og når jeg blir stilt overfor det i dag, gjør jeg feil stort sett hver gang, sa Lundanes til orientering.no etter den avsluttende sprinten. Med «bare» 13. plass på mellomdistansen et par dager tidligere, endte dermed Olav Lundanes på tredjeplass sammenlagt i årets verdenscup. Matthias Kyburz fra Sveits gikk til topps foran landsmannen Daniel Hubmann.

NEDTUR: Olav Lundanes dro til Tsjekkia i håp om å kjempe om seieren sammenlagt i verdenscupen, men endte til slutt som nummer tre etter en nedtur i finalen. FOTO: IVAR HAUGEN

 

 

HØSTFORM

Eirik Langedal Breivik i

TIL TOPPS I JUNIOR EUROPEAN CUP

Nydalens Eirik Langedal Breivik har gjort en rekke sterke løp denne høsten. Under Junior European Cup i Sveits ble det ny triumf.

På mellomdistansen var han 16 sekunder raskere enn svenske Simon Isak som tok sølv også i junior-VM. Der stemte det ikke helt for Breivik – kapasiteten var høyere enn 10. plassen han sikret seg.

– Det fungerte bra teknisk og beina er bra. Jeg har bare noe småplukk i tidstap, sa en fornøyd Eirik Langedal Breivik til orientering.no etter den krevende mellomdistansen i JEC. På fellesstarten langdistanse styrte han også teten mye av løypa og ble til slutt tildelt bronsen i løpet som ble klokket i mål på den siste radioposten. Uka før hadde han løpt hjem to individuelle medaljer. I tillegg styrte han førsteetappen på en stafett Nydalen sikret gullet. Lukas Liland og Jørgen Baklid fulgte opp med henholdsvis 5.- og 6. plass i samme klasse. Kongsberg-jenta Marlin Haavengen sørget for den andre norske pallplassen med sin 3. plass i yngste juniorklasse for jenter – under minuttet bak den franske vinneren.

STERK TRIO: Vinneren Eirik Langedal Breivik sammen med Lukas Liland og Jørgen Baklid.

 

 

Vant etter juryrunde

Fossums Erling Hjermstad ble stående som vinner av fellesstarten i langdistanse etter en arrangørblunder.

Et område som var tegnet som sperret på løpskartet var ikke avmerket i terrenget, dermed passerte løpere området. Juryen besluttet å ha mål på siste radiopost – der var Erling først i H20.

– Jeg er overrasket over det valget. Jeg synes resultatlista i mål skulle blitt stående, for jeg erkjenner at jeg ikke var best i dag, men 4. best, som jeg var i mål, sier en ærlig Fossum-løper til orientering. no. Synne Strand løp til sølv i D18, Isak Jonsson og Eirik Langedal Breivik sikret bronse.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy