709 Views

Skal krige for individuell medalje

- Selvsagt vil jeg gjerne vinne stafetten igjen, men en individuell medalje er tusen ganger viktigere for meg i år.

Juni 28, 2019
Skrevet av:

administrator

Det sier Magne Dæhli før årets VM på hjemmebane. 32-åringen fra Løten, som i mange år har løpt for Halden, mangler en individuell VM-medalje i samlinga.

I Østfold er det bare det som teller når VM arrangeres i august.

– Det føltes som fjorårets VM ble en totalt fiasko, selv om det ble gull på stafetten. Jeg må lykkes individuelt for å bli fornøyd i år, fastslår Magne Dæhli.

MANGLET RÅSKAPEN

I verdenscupen i Finland presterte han bra med 4. plass på mellomdistansen og ett hakk opp etter den påfølgende jaktstarten. Likevel manglet den siste råskapen.

– Resultatmessig var det bra. Likevel føler jeg at jeg fortsatt er litt unna der jeg ønsker å være prestasjonsmessig. Men det er bra å være så høyt oppe når du føler du har mer å gå på, analyserer 32-åringen.

Magne Dæhli har prestert jevnt bra i hele vårsesongen, men føler han fortsatt leter litt etter godfølelsen fysisk.

– Det har fungert bra teknisk, men jeg føler jeg ofte blir litt passiv – at jeg ikke angriper nok. Det er den største faren for min del. Jeg blir fort litt for sløv.

MÅ SLÅ PÅ BRYTEREN

I de finske skoger tapte han litt i starten, men avsluttet sterkt. Akkurat som han har hatt for vane individuelt de siste årene. – Hvorfor skjer det? – Det er akkurat som jeg må finne bryteren og bestemme meg for å angripe terrenget. Da løper jeg på en annen måte. Jeg har jobbet mye med det – å være på fra start. Jeg har blitt bedre, men fortsatt er jeg for ustabil. I VM må jeg klare det, innser han.

På stafetter har det aldri vært noe problem. Der har han avgjort de siste VM-etappene for Norge med iskalde avslutninger i de siste mesterskapene. For Magnes del handler det om å fåtil det samme individuelt.

STØRST SJANSER PÅ LANGEN

– Jeg må finne balansen mellom å være off ensivt fra start, samtidig som jeg har kontroll teknisk, sier Magne Dæhli.

– Hvilken distanse anser du sjøl som den med størst medaljesjanser?

– Sannsynligheten for å lykkes er nok størst på langdistansen. Det er nok også den som ligger mitt hjerte nærmest og som jeg helst vil lykkes på, dersom jeg fikk velge. Jeg føler potensialer er like stort på mellomdistansen, men der er det flere som har sjansen og mindre spillerom for å gjøre feil. Du er mer sårbar på den distansen, for å si det slik. Det er litt vanskeligere å hente seg inn der enn på en langdistanse.

MÅ ANGRIPE:

Magne Dæhli sier utfordringen blir å være off ensiv – å angripe terrenget – for å nå målet. Det kan koste blod. FOTO: JENS OLAV KLØVRUD

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy