2353 Views

Sigurd med 3000 løp

Sigurd Dæhli holder fortsatt koken. Det er lokalavisa MittLøten som påpeker denne nærmest unike prestasjonen.

August 01, 2021
Skrevet av:

Henning Bratland Carlsen, Prosjektleder «Orientering I Skolen»

Sigurd Dæhli var landslagsmann på 1980-tallet og har siden glansdagene i løypa fortsatt med konkurranser oppover i veteranalder. I snitt har det blitt over 50 konkurranser i året.

– Siden jeg var ung har jeg ført liste over o-løp jeg har løpt. I fjor høst fant jeg ut at jeg skulle summere listene mine, forteller han til Mittløten.no.

Lenge så det ut til at jubileet skulle falle på Huldertrampen, og Dæhli tenkte at det ble bra med en feiring der.

Slik skulle det ikke bli.

Selv ble han skadet og kunne ikke løpe, i tillegg ble løpet avlyst på grunn av regionale koronatiltak. Dermed ble det et klubbløp som ble o-løp nummer 3000.

– Det må være terminfestede løp, men klubbkøppen vår er så seriøse at dem tar jeg med, sier han.

ANNA ULVENSØEN: FOTO: WSOC
ANNA ULVENSØEN: FOTO: WSOC

Uttak landslag ski-o

Følgende utøvere er tatt ut på landslag i skiorientering for sesongen 2021-22.

Senior damer: Anna Ulvensøen, Nydalen, Marit Melby Jacobsen, Lardal, Synne Strand, Lierbygda, Evine Westli Andersen, Løten, Jenny Baklid, Konnerud, Ane Sofi e Krogh, Oppsal

Senior herrer: Henrik Fredriksen Aas, Asker, Aslak Heimdal, Konnerud, Øyvind Wiggen, NTNUI, Bjørnar Kvåle, Hadeland, Jørgen Baklid, Konnerud, Audun Heimdal, Konnerud, Styrk Hundseid Kamsvåg, Konnerud. Rekrutt damer: Idunn Strand, BUL-Tromsø.

Rekrutt herrer: Trygve Myhr, Asker, Eskil Frøisland, Vang, Vegard Gulbrandsen, NTNUI, Even Lindås, Vang, Isak Jonsson, Nydalen.

Junior gutter: Lars Lien, Gjø-Vard, Theodor Mo Hjelseth, Nydalen, Kasper Bakken Ulseth, Nydalen, Christian Fredrik Borg, Koll, Ola Gunnar Kleppa Madslien, Lillehammer.

Junior jenter: Inga Skaarer Wiklund, Nydalen, Kristin Melby Jacobsen, Lardal, Birgit D. Kleppa Madslien, Lillehammer, Kristine Kravdal, Gjø-Vard, Åsne Haavengen, Kongsberg, Oda Scheele, Nydalen.

JØRGEN BAKLID: FOTO: WSOC
JØRGEN BAKLID: FOTO: WSOC

Støtteordning «Alle med»

Med støtte fra BUFDIR (Barne- og ungdoms- og familiedirektoratet) har Norges Orienteringsforbund laget en støtteordning der klubber kan søke på midler for å dekke inn treningsavgifter, egenandeler til samlinger, startkontingenter, reise til konkurranser og utstyr for barn og ungdom opp til og med 19 år, der det er kjennskap til at økonomi er en barriere for deltagelse.

I tillegg vil det være en egen pott av midlene som vil gå til å søke om gratisplasser for å gi barn/unge mulighet til å delta på følgende ferieog helgeaktiviteter:

› De lokale orienteringsleirene for barn; «o-troll leire» e.l.

› De lokale sommerskolene i orientering; «o-skolene»

› Hovedløpet og O-landsleieren

Alle idrettslag som er medlem av Norges Orienteringsforbund, har mulighet til å søke på midlene.

Spørsmål? Kontakt Lone Brochmann i NOF.

Meld deg på til HL

Påmeldingen til årets Hovedløp og O-landsleir er nå åpnet. Arrangørene i Frol IL lover en sommeruke fra 3. – 8. august med mye fart, god stemning og morO.

Med andre ord noe enhver ungdom – mellom 14 og 16 år bør få med seg.

Også i år vil Hovedløp og O-landsleir bli arrangert etter en smittevernplan. Denne vil oppdateres løpende fram mot arrangementet, men per i dag ser det ut som til å bli et kjempebra arrangement i Levanger i starten av august.

Suksess for Flaggjakten

I perioden 12.-25. mai har 45 klubber tilbudt Flaggjakten ved å gjennomføre hele 180 digitale arrangementer.

Nå får du vite hvem som har vunnet uttrekkspremiene!

Flaggjakten handlet om å finne poster på skolegårdskart ved hjelp av mobilen og nettsiden/appen ZippyGO. Ingen postskjermer ble hengt opp, men når deltakeren var på rett plass «poppet» posten, og et spørsmål måtte besvares. Når alle postene var funnet kunne runden tas på nytt.

Det ble registrert nesten 2 000 postbesøk, men tallet er antakeligvis langt høyere, fordi man også kunne delta uten å ha logget seg på med en bruker.

Stimuleringstiltak mot unge

Norges Orienteringsforbund inviterer o-kretsene og klubbene til stimuleringstiltak rettet mot unge arrangører i alder 16-25 år.

Formålet med tiltaket er å engasjere, motivere og stimulere unge til å være arrangører av enkle lokale og regionale orienteringsløp, spesielt for barn og ungdom.

NOF har satt opp kriterier for Sats UNGt – arrangement, stimuleringspremier i form av tilskudd og lager en konkurranse der de beste Sats UNGt arrangementene 2021 blir kåret av en jury.

Arrangører sender inn en søknad i etterkant av arrangementet for å være med på kåringen. Søknadsfrist er 25. oktober, og arrangementsperioden går fram til 15. oktober.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy