869 Views

Seier i siste forsøk

November 17, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD FOTO: STEINAR EASTWOOD

– Jeg visste jo at det var den siste Night Hawk-stafetten for Lillomarka. Jeg kjente litt på det underveis. Det var vår jo første ordentlige stafettseier og utrolig deilig. Det var godt å få til en slik stafett før jeg bytter klubb, sier Hallan Steiwer som har kjøpt leilighet sammen med samboer Kamilla Olaussen i Fredrikstad. Dermed blir FSK neste stopp for 27-åringen.

GODE NATTLØP

På Eggemoen var det ingen som kunne stoppe Lillomarka-kvartetten Robert Merl, Matthew Speake, Nicholas Oskarsson og Steiwer som med gode nattetapper sikret ei luke på over tre minutter til jaktstarten dagen etter. Gjengen fulgte opp med trygge gode stafettløp også i dagslys og da forfølgerne Nydalen SK, svenske Ärla og Halden SK fikk problemer med å prikke postene i den knudrete skrålia på siste etappe, ble forspranget Gaute Hallan Steiwer hadde fått, til slutt nesten åtte minutter til Ärla IF og Halden SK. – Jeg gjorde en bra siste etappe, men lagene bak meg bommet jo – dermed ser det veldig bra ut, sier Steiwer og legger til: – De andre tre på laget hadde gjort en dritbra jobb både på natta og i dagslys. Jeg fikk en perfekt luke, å kunne gjøre mitt eget løp. Det var gøy å få løpe i begge terrengtypene i området – både på de flate, fartsfylte furumoene og i den krevende skrålia der det gjaldt å skru ned farten.

– DET BLIR RART

Hallan Steiwer innrømmer at det blir veldig spesielt å skifte klubb etter NM. – Det har jeg skjønt helt siden jeg innså at jeg måtte ta valget. Å ta på seg ei ny klubbdrakt blir spesielt, det har jo bare vært Lillomarka for min del. Men når jeg flytter til et nytt sted, blir det naturlig å bytte klubb. Det blir rart, men det blir veldig spennende. – Med sjettplass i Tiomila og seier i Night Hawk – du forlater Lillomarka etter klubbens beste stafettsesong? – Ja, og det hadde vært kult å fortsette i laget på det sporet. Vi har jo hatt mål om topp10 i Tiomila i flere år og jeg er utrolig glad for at vi klarte å ta steget mens jeg var der. Jeg føler det er lettere å bytte når vi klarte målet enn om vi ikke hadde klart det.

– HAR BLITT TRYGGERE

Nå vil Gaute fortsette jobben for å kjempe i verdenstoppen i skogen. Etter to–tre års sprintsatsing var en plass blant skaukara i VM målet foran denne sesongen. Det gikk ikke, bare nesten. – Selv om jeg har noen år bak meg som senior, følte jeg meg nesten som førsteårssenior når det gjelder satsing i skogen dette året. Og selv om det ikke er noe mål å være reserve, er jeg fornøyd med at jeg var førstereserve til både mellomdistansen og stafetten i VM. Jeg har løftet meg et hakk fysisk og har blitt tryggere. Jeg skal jobbe hardt videre, sier Gaute Hallan Steiwer som håper at NM skal bli en knallavslutning i Lillomarka-drakta. Neste sesong stiller han Fredrikstad Skiklubbs røde og blå nylon og får følge av sveitsiske Martin Hubmann som skal være med å gjøre FSK til en tøff stafettmotstander mens han forbereder seg mot VM i Østfold 2019.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy