1349 Views

PER BERGERUD BLIR VM2019-SJEF

Per Bergerud ble vedensmester i hopp i 1985. Nå blir han daglig leder for VM2019 i Østfold.

November 22, 2017
Skrevet av:

administrator

FOTO: ERIK BERGLUND

HOPPER INN I SJEFSROLLEN

60-åringen fra Svene i Buskerud styrte som administrerende direktør, fjorårets VM i skiskyting til stor suksess i Holmenkollen. Han har vært styreleder i Skiforeningen og i tillegg en del av styret for verdenscup-komiteen i Holmenkollen. Med andre ord: VM2019- organisasjonen får en daglig leder med bred erfaring. – Jeg gleder meg enormt, sier Per Bergerud. – Dette er på mange måter en ny utfordring, men sammen med et kompetent styre og et stort antall dyktige funksjonærer skal vi skape et fantastisk mesterskap i skogene i Østfold om tre år, sier VM-sjefen som siden han la hoppskiene på hylla etter gull og bronse i Seefeld 1985, stort sett har jobbet innen forsikring, finans og bemanning. Om sitt kjennskap til o-idretten sier Bergerud. – Jeg har alltid fulgt godt med, og kjenner mange i o-idretten. Da jeg vokste opp i Numedal, var det stort miljø i Kongsberg litt lenger sør. Sjøl stilte jeg vel til start i tre løp, men friidrett og fotball ble mer naturlig sommertrening for en skihopper, sier han.
– Hva blir din hovedoppgave? – Å jobbe opp selve organisasjonen, og å bidra til økt interesse fra næringsliv og offentlige myndigheter – også for å skape en god økonomi. Styreleder for VM2019 Sigmund Vister legger ikke skjul på at han er fornøyd med ansettelsen. – Med sine lange fartstid som leder i privat næringsliv og ikke minst som toppleder i det siste store internasjonale mesterskapet i Norge, vil han ha svært mye å tilføre oss. Per har et omfattende nettverk både i og utenfor norsk idrett. Vi håper at dette også vil komme et VM i Østfold til gode, sier Vister. Generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Lasse Arnesen, ser også fram til å jobbe med Bergerud i årene framover. – Vi i Norges Orienteringsforbund er tilfreds med ansettelsen, og ser fram til samarbeidet, sier Arnesen. > VM2019 omfatter også testarrangementene Euromeeting i Varteig i høst og prøve-VM i Halden i 2018.

VERDENS O-DAG 24. MAI

Første gang Verdens Orienterings Dag ble arrangert, var det en suksess med over 250 000 registrerte deltakere fra 81 land, hvor Norge kunne skilte med o-aktivitet på 142 steder med drøyt 20 000 deltakere. 24. mai er det klart på andre utgave. Målet med Verdens orienteringsdag er å gi flest mulig barn og unge i hele verden spennende og inspirerende orienteringsopplevelser, samt å gjøre idretten kjent for flere.

Norsk Orientering kan bidra ved at:
> Skoler inviteres til å arrangere
aktiviteter
> Klubber arrangerer åpne lavterskelaktiviteter
på ettermiddag
og kveld
> Alle gjennomførte aktiviteter i
Norsk Orientering hvor barn og
unge deltar loggføres

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy