3219 Views

Nydalen vil prege 10mila

Storklubben Nydalens SK er på plass i svenske Ånnaboda og årets 10mila for å gjøre seg bemerket. Med totalt nær 120 løpere skal de være med å prege storstafetten.

Mai 06, 2022
Skrevet av:

administrator

Pandemien har satt en stopper for 10mila de siste to årene. Endelig kan 265 ungdomslag igjen legge ut fra start. Her fra 2019. Foto: Jens O. Kløvrud

 

Totalt er 144 norske lag påmeldt i den tradisjonelle stafetten med ungdomsklasse, dameklasse og en herreklasse med målgang søndag morgen etter 10 etapper gjennom natta.

Korona-pandemien har de siste to årene satt en stopper for stafetten som for mange er vårsesongens gulrot i treningsarbeidet.

Siste 10mila i 2019 endte med 3. plass i Halden SK i herreklassen, Fredrikstad på 4. plass blant damene – og Nydalen SK med 3. plass i ungdomsklassen.

 

– Turen er viktigst

– Det er ikke rekord for Nydalen , men vi har fem lag i Ungdomsklassen, sier oppmann Even Angell-Petersen til Veivalg dagen før 28 ungdommer setter seg på bussen med kurs østover til arenaen like nord for Örebro.

Han er ikke i tvil om at 10mila betyr mye for ungdomsgjengen.

– Etter tio år med pandemi var det stor respons og mange som meldte seg på raskt, sier han.

– Hva er viktigst for ungdommen?

– Det er vel selve turen med alle ungdommene samlet i en buss, selv om det for noen er viktig å løpe fort. Dette skal være gøy for alle – enten de havner høyt opp, midt på – eller lenger nede på lista blant 265 lag, sier Angell-Petersen som ikke legger skjul på at klubben har ambisjoner i ungdomsklassen.

– Førstelaget med Sigurd Størmer Antonsen, Helene Scheele, Eira Skaarer Wiklund og Per Noah Sommerheim bra og gode nok til å kjempe i toppen.

 

Halden SK og ankermann Magne Dæhli var godt fornøyde da de løp inn til 3. plass i 2019. Halden har et godt lag også i år. Foto: Jens O. Kløvrud

 

– En opplevelse

Også ungdomstrener Vera Melkild som gikk inn i trenerrollen høsten 2019, mener 10mila blir en opplevelse for gruppa.

– I hovedsak er det «opplevelsen 10-mila» som er viktigst. Å ta med de unge dit og vise dem hva 10mila er, blir kjempestort. Mange av dem har aldri vært på Tio tidligere.

Selv om storklubben fra Oslo år etter år gjør seg bemerket i Ungdomsklassen, har ikke forberedelsene vært direkte rettet mot 10mila.

– Tio har ikke hatt voldsomt fokus, men vi har trent voldsomt mye orientering, sier Melkild.

Og ungdomsgjengen opp til 16 år, er stor i Osloklubben som kjører to-tre fellestreninger ukentlig.

– Antallet varierer jo, men vi har nok omtrent 30 som er med mye, sier ungdomstreneren.

 

Med tro på damene

Rasmus Rørholt Theisen som overtok treneransvaret for Nydalens junior/seniorgruppe da Anders Nordberg gikk inn i rollen som landslagstrener i fjor, har selvsagt tro på at Nydalens SK skal vise seg fram også i dame- og herreklassen.

 

Anne Margrethe Hausken Nordberg har «lagt opp», men 46-åringen som stortrives med 10mila vet hva som skal til. Sisteetappen for Nydalens SK i 10mila er et av sesongens hovedmål for veteranen. Foto: Jens O. Kløvrud

-10mila er jo vårens høydepunkt. For meg blir dette første gang i 10mila for Nydalen, men jeg har forstått at det ikke bare er NTNUI som mener 10mila er viktig.

På herrestafetten med 10 etapper, har klubben fem lag – i damestafetten med fem etapper, stiller Nydalens SK med sju lag.

– Vi lar løperne sette resultatmålene, ikke jeg som trener – men jeg tror og håper vi er godt med, sier Theisen som sammen med store deler av seniorlagene var på plass med dag- og natt-økter i Örebro allerede torsdag.

Med litt sykdom i laget var det torsdag kveld litt usikkerhet rundt de ulike etappene på herrelaget. Går det som planlagte, mener han Nydalen-herrene kan kjempe om topp-10 – selv om en skade gjør at han selv ikke er klar for storstafetten.

– I damestafetten har jeg god tro på at vi skal være med høyt oppe. En pallplass er mulig, tror han.

– Førstelaget med Anna Ulvensøen, Helena Carlsson, Tone Berglund Lye, Oda Scheele og Anne Margrethe Hausken Nordberg, er sterkt og godt forberedt.
– Vi vet hva Hausken kan og for henne er dette en av sesongens viktigste mål.

 

Følg 10mila på webtv

10mila har hatt stort suksess med sine live tv-sendinger. Også i år kan du følge 10-mila via nett-tv om du løser «billett» på 35 euro ved innlogging. Da kan du følge ungdomsstafetten med start 10.30, damestafetten med start 13.15 og herrestafetten med start 21.30.

Går inn via denne: https://webbtv.10mila.se

 

Tekst: Jens O. Kløvrud

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy