1195 Views

Nå ser Marianne bare framover

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

IDA MARIE NÆSS BJØRGUL slet med litt sykdom før NM, men hadde likevel et håp og et mål om å ta sin første NM-medalje i skogen. På langen ble det for tungt. 4. plass 1.30 bak pallen. På mellomdistansen gikk det i boks. Hun kunne smile etter en god sesong og bronse - ti sekunder foran Andrine Benjaminsen.

TEKST: JENS O. KLØVRUD
Med VM-sølvet på mellomdistansen i sommer viste veteranen fra Konnerud at hun er tilbake. Under NM i Halden viste hun at hun også er klar for den lange distansen.

ULIK TAKTIKK
– Det var et godt løp. Planen var å være off ensiv fra start for å få satt en fart. I tillegg hadde jeg fokus på siste sikre – ofte har jeg løpt bra på strekkene, men inn mot postene der høyere presisjon kreves, har jeg hatt en tendens til å fortsette med grovorientering. Bortsett fra et par strekk før passering der jeg ikke gjennomførte planene helt som tenkt, var det et godt løp. Da hun to dager seinere sikret mellomdistansegullet – igjen foran Anne Margrethe Hausken Nordberg, følte hun for første gang på lenge at hun var i en forsvarsposisjon. Etter en rufsete kvalik var taktikken litt mer basis – strekk for strekk. Det holdt til hennes 20. individuelle NM-gull siden 2004. Etter en sesong bedre enn hun selv håpet og forventet, tør hun nå å tenke langdistanse i mesterskap. NM-løpet ga både selvtillit og trygghet.

LANGEN: Trioen Andersen, Hausken og Benjaminsen tok medaljene på langdistansen.

TOVE KAN SLÅS
– Planene er ikke spikret, men jeg vil nok bygge videre på det som har fungert – ta et lite steg til fysisk. I tillegg må jeg få enda fl ere av strekkene på et høyere nivå teknisk, noen steder er jeg litt for forsiktig o-teknisk. Tove Aleksandersson har til dels vært suveren – kan hun slås? – Selvsagt er det mulig å slå Tove, men det er ikke lett når hun har sine beste løp fysisk og teknisk. Det er litt slik som da Simone Luder holdt på. Tove klarer ofte kombinasjonen fysisk og teknisk, men hun gjør jo også feil. For egen del tror jeg at det er ting å gå på både teknisk og fysisk. Marianne Andersen vil ikke bruke ordet «perfekt» når vi spør hvilke løp som har vært hennes beste denne sesongen. – Jeg har hatt løp der deler av løpet har vært veldig bra. VMuttaksløpet på mellomdistanse er nok noe av det beste jeg har gjort – bort sett fra åpningstrekket. O-festivalen på Oppdal var også bra – og i Orkdal i september var starten god, sier hun og legger til:

LATVIA ER MÅLET
– Skal det bli ordentlig bra må disse gode delene settes sammen i samme løp. Målet blir at det skjer i Latvia neste sommer. Da skal det igjen deles ut VM-medaljer. – VM blir selvsagt det store målet. Men det er ikke sikkert det er realistisk at jeg tar medalje selv om jeg gjorde det i år. Mellomdistanseterrenget i Estland i år passet meg som hånd i hanske. I Latvia blir det litt mer fysisk og mer veivalg – noe som gjør at jeg har en litt lengre vei å gå. For Marianne og trener Jarle Ousland er VM2019 aller størst. Treneren har våget å si der: Det er gull som gjelder.[/vc_column_text]

Utviklingen: Stødigheten sikret NM-tittelen

Lillomarkas ANDRINE BENJAMINSEN kan være stolt av sesongen som nå rammes inn. Lillomarka-løperen har tatt steget opp blant de aller beste. Bronsen på langdistansen var resultat av nok et solid løp. På mellomdistansen var hun ti sekunder fra pallen etter en solid miss på førsteposten. Da hun endelig stemplet var hun 3.19 bak gullvinner Marianne Andersen og på 34. plass. I mål var avstanden krympet til 2.37. – Det var en frustrerende åpning, men heldigvis en langt bedre avslutning.
PALLEN: Marianne Andersen sammen med Anne M. H. Nordberg og Ida M. N. Bjørgul.

Et jevnt, trygt løp sikret Marianne Andersen gullet foran Anne Margrethe Hausken Nordberg som ikke var i sin beste NM-form. Disse to var til slutt i en liten veteranklasse for seg selv. Ida Marie Næss Bjørgul hadde en forsiktig åpning og steg opp på pallen da Marte Narum og Maren Jansson Haverstad feilet. Marte N falt fra bronseplassen i det diff use terrenget mot 8. posten der Andrine Benjaminsen var 50 sekunder raskere., mens Maren J. H ramlet fra bronseplassen hun hadde inne med to dårlige strekk mot 13. og 14. posten. Så var det Andrine Benjaminsen: Til førsteposten tapte hun 3.19 til Marianne A. Derfra og inn hadde hun høyest tempo med sju beste strekktider. Til slutt var hun 10 sekunder bak Bjørgul på bronseplass og hadde knappet inn 42 sekunder på norgesmesteren. Da bli missen på første bitter, men likevel et løp med positive tilbakemeldinger.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy