1509 Views

Marius slo til i grevens tid

Etter fire år på og av med skader slo Marius Aurebekk til helt på tampen av tida som junior. I Haugesund ble det endelig fullklaff og gull på den individuelle sprinten for Kristiansand-løperen.

Januar 02, 2021
HARDT ARBEID: Marius Aurebekk har slitt mye med skader i juniortida. Derfor betydde gullet ekstra mye. FOTO: IVAR HAUGEN
Skrevet av:

Tommy Gullord

HARDT ARBEID: Marius Aurebekk har slitt mye med skader i juniortida. Derfor betydde gullet ekstra mye. FOTO: IVAR HAUGEN

– Det var i grevens tid, kan du si. Og det var en seier som betydde mye etter så mye motgang i mange år, innrømmer sørlendingen.

I Haugesund delte han gullet med Lars Young Vik fra Nydalen i H19-20, mens Sigurd Paulsen Vie fra Haugesund løp inn til bronse på hjemmebane. Marius Aurebekk legger ikke skjul på at det var en etterlengtet triumf.

Sykdom og skader

– Jeg har slitt med sykdom og skader i fire år og ikke fått den kontinuiteten i treninga som jeg hadde ønsket. I fjor høst fikk jeg tretthetsbrudd som ikke ble bra før i junijuli. Men jeg fikk trent bra to-tre måneder før NM-sprinten, og det holdt heldigvis til gull.

Bare i perioder føler Aurebekk at han har fått vist sitt potensiale.

– Det har vært tøft og motivasjonen har gått litt i bølgedaler. Til tider har jeg tenkt at jeg får finne på noe annet når alt har virket håpløst. Samtidig er det ikke noe annet enn orientering jeg ønsker å holde på med, forteller siste års junioren.

Selvtillit-boost

Nettopp derfor betydde NM-gullet ekstra mye for Aurebekk.

– Jeg har alltid visst at jeg er blant medaljekandidaten i klassa når jeg får trent bra. Og i tillegg til skader og sykdom har jeg slitt litt med o-teknikken iblant. Det har rett og slett gått mye stang ut, så NMgullet var virkelig en boost både når det gjelder motivasjon og selvtillit.

I fjor høst flyttet han til Trondheim der han nå studerer matematikk. Men i motsetning til mange andre o-løpere, har han ikke meldt overgang til NTNUI.

– Jeg har valgt å bli i KOK. Der får jeg god oppfølging både når det gjelder trening og litt økonomi. I tillegg er det et par fond i Kristiansand som jeg har fått stipend fra hver år, forteller norgesmesteren.

Eidsmo med knockout

På knockout-sprinten gikk det ikke like bra. Der hoppet han over en post i prologen og ble diskvalifisert.

Dermed gikk gullet i H19-20 til Håvard Eidsmo fra Freidig. De to øvrige fra seierspallen dagen før sikret seg for øvrig hver sin nye medalje. Sigurd Paulsen Vie holdt følge med Eidsmo til siste post, men misset stemplinga og tapte noen sekunder da han måtte snu og stemple på nytt. Dermed ble det sølv, mens Lars Young Vik knep bronsen i en spennende finale i H19-20.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy