947 Views

LYST TIL Å BLI VM-FRIVILLIG? – VI TRENGER FLERE!

VM-arrangørene har allerede fått en rekke frivillige til VM-uka, men har behovet er stort..

Mars 30, 2019
FIN GJENG: Denne gjengen kunne juble over egen innsats under prøve-VM. I august blir gjengen betydelig større. Foto: Jens O. Kløvrud
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD

– Mange har meldt seg, men med uttalt behov for 5-600 frivillige, trenger vi mange fl ere.
Det sier Svend Sondre Frøshaug som er Frivilligkoordinator til VM2019 i tillegg til å være ansvarlig for skolekartprosjektet i Østfold.

ØNSKER 75 «UNGE FRIVILLIGE»

Han styrer også prosjektet «Ung frivillig» som med en god pott til overs fra Ungdoms-OL på Lillehammer har som ambisjon å ha minst 75 i alderen 16-26 år som gode hjelpere under VM.
– Allerede under lanseringen under Kompetansehelga i november meldte 15 unge seg på i gjengen. Nå, midt i januar, har vi 36 navn registrert gjennom «frivilligportalen» du fi nner på WOC2019, sier Frøshaug.
«Så langt har frivillige fra 10 land meldt seg», røper Frøshaug og ramser like godt opp 13 land foruten Norge: Estland, Kina, Polen, Moldova, Skottland, Russland, Irland, Israel, Finland, Italia, Litauen, Ukraina – og Sverige.
– Hvorfor skal det bli stas å være blant de unge frivillige under VM?
– Fordi du får muligheten til å bidra på en annen måte enn du er vant til. Vi tilbyr en opplæring i hvordan du driver et stort arrangement. I tillegg får de en læring i lederskap via samlingene vi skal ha i forkant. Ungdommen er veldig engasjerte og blir en viktig faktor for oss, sier Frøshaug og legger til:

– SKAL VÆRE GØY

– Men kanskje først og fremst: Det skal være gøy. Det skal være sosialt, og de unge skal få tid sammen, bo og spise sammen og bli transportert til jobb. De får eget antrekk – og selvsagt – de skal få oppgaver som tilpasses slik at de også kan delta under Norgescup-løpene parallelt med VM.
Frivilligkoordinatoren håper å ha mange på plass til den første samlinga for ungdommen 22.-24. mars. Før sommeren skal arbeidsoppgavene for alle frivillige etter planen være spikret.
– Hvilke oppgaver får de frivillige?
– Vi går nå gjennom de ulike seksjonene og beregner hvor mange vi trenger, men vi håper jo på stor deltakelse i publikumsløpene. Der vil nok behovet også bli stort – særlig når publikumsløpene
går andre steder enn VM-arenaen på Mørk.

GODE TILBAKEMELDINGER

– Har dere møtt på utfordringer underveis?
– Det er jo fortsatt lenge til august, men vi har ikke møtt på noen så langt. Men med s stort behov trenger vi støtte også fra andre klubber enn Østfold. Vi ønsker å ha med så mange som mulig fra resten av O-Norge – og også frivillige som ikke løper orientering.
– Hva har vært mest moro så langt?
– Under prøve-VM var det veldig morsomt å se de frivillige samarbeide på tvers av klubbene. Vi har fått mye gode tilbakemeldinger om utadvendte, blide og hjelpsomme frivillige. Vi hadde en kar på 80 som dro ut for å strekke kabler seint på kvelden og 14-åringer i kiosken som ikke ville gi seg.
– Slike ting betyr mye for oss som trekker i trådene. Vi tror det skal bli høy også under VM.
Author: Jens O. Kløvrud

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy