1412 Views

Holt holdt «speeden» helt inn

Knockout H19-20: I et durabelig spurtoppgjør avgjorde Mikkel Holt fra Freidig knockoutfinalen i H19-20 til sin fordel etter å ha spurtslått Cornelius Bjørk fra Bækkelaget.

Juli 31, 2022
Skrevet av:

Tommy Gullord

SPURTOPPGJØR: Mikkel Holt (t.v) avgjorde duellen mot Cornelius Bjørk omtrent på målstreken på knockout-sprinten i H19-20. FOTO: TOMMY GULLORD

– Jeg er ganske løpssterk, men ikke rask nok i en spurt. Jeg måtte hatt ei større luke inn på oppløpet dersom jeg skulle ha holdt unna for Mikkel, sa en ærlig Cornelius Bjørk etter å ha blitt henvist til NM-sølv omtrent på målstreken i yngste juniorklasse for gutter.

For hele finalen i H19-20 ble av det dramatiske slaget. Både Cornelius Bjørk og bronsevinner Anselm Reichenbach fra NTNUI gjorde en liten feil før det dro seg til spurtoppgjør.

Måtte snu

– Jeg følte jeg hadde kontroll inntil jeg krysset en hekk og måtte snu helt mot slutten. Det tapte jeg dessverre tid på, sier junioren fra Bækkelaget.

Dermed kom Mikkel Holt på skuddhold – en posisjon han forvaltet på best mulig måte.

– Jeg tok et bra veivalg til nest siste og kom helt opp i ryggen på Cornelius før oppløpet, forteller trønderen.

Til tross for yttersving de siste 100 meterne mot mål, feide han forbi BSK-løperen og sikret seg NMgull på knockoutsprinten.

Revansje

Dermed sikret han seg revansje for fjorårets NMsølv på knockouten etter å ta tapt i spurten mot Clemens Sundby Øxnevad fra NTNUI.

– Ja, det var deilig å ta det i år – og ikke minst etter 4. plass på den individuelle sprinten dagen før. Da var jeg bare ni sekunder bak vinneren og tre bak en medalje.

– Men var du trygg på å ta de to andre i spurten i dag?

– Jeg fryktet egentlig Anselm mest. Jeg vet han er bra i spurten, men jeg jeg har en ok spurt sjøl også. Heldigvis holdt det i dag, sa en lykkelig Mikkel Holt etter gull på knockout-sprinten.

Suverent arrangert

NM sprint er ikke den enkleste øvelsen i NOFs portefølje. Raumar Orientering besto testen med glans og arrangerte til toppkarakter.

Med arena i Romsåsparken fredag og ved Jessheim videregående skole lørdag og søndag opplevde både deltakere og publikum sprint på sitt aller beste – med Håvard Haga som dyktig hovedspeaker.

Løypelegger Øystein Rapp og hans team viste også at det er mulig med krevende og utslagsgivende løyper i urbane Jessheim uten bruk av «falske sperringer».

Vel blåst, Raumar Orientering.

Ingeborg – ubeseiret på sprint

Knockout D19-20: Lille speil på veggen der, hvem er raskest i landet her? Svar: Ingeborg Rygg Eikeland.

Den fotrappe juniorjenta fra Bergens TF har fortsatt til gode å bli slått på knockout-sprint i nasjonal sammenheng. På Jessheim tok hun sin fjerde gullmedalje, medregnet O-idol i 2019. Nydalen-løperne Pia Young Vik og Oda Scheele tok henholdsvis sølv og bronse i D19-20.

Nervøst

– Det var nervøst fra start i dagens finale. Det ble gjort noen småfeil underveis, og derfor var det stadige skifter i tet, forteller Bergens-jenta.

Men så bestemte knockout-spesialisten seg for å gi full gass.

– Det var mot 16. posten. Jeg så at de tre siste var enkle, så da gasset jeg på.

– Når skjønte du at det ville holde til gull?

– Jeg var absolutt ikke sikker før jeg krysset målstreken. Det er så mange gode konkurrenter her at du ikke kan ta noe for gitt, minnet Rygg Eikeland om.

Ingen planer

Med tanke på sesongen videre holder den løpssterke ungjenta fra Bergen kortene tett til brystet.

– Det er denne helga jeg har hatt et størst forhold til. Foreløpig har jeg ikke lagt noen planer videre, sier Rygg Eikeland diplomatisk.

På den individuelle sprinten dagen før sikret hun seg også en medalje – delt sølv med Mari Eidsmo fra Freidig etter at et par av de beste i klassen ble diskvalifisert.

– Det har absolutt vært ei morsom helg, oppsummerer Ingeborg Rygg Eikeland.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy