885 Views

Hedret av IOF

September 07, 2018
Skrevet av:

administrator

HÅVARD HAGA er ansvarlig for de norske juniorløperne og tror at vi har mange som kan ta medalje på junior-VM i år.

Både Astrid Waaler Kaas og Henning Spjelkavik er hedret med «silver pin of honor» av Det internasjonale Orienteringsforbundet (IOF).

Utdelingen fant sted i forbindelse med IOFs kongress i Tsjekkia, parallelt med finalen i årets verdenscup. Astrid Waaler Kaas er en av tre visepresidenter i det internasjonale forbundet, og har sittet i IOF Council i 10 år.

Det er selvfølgelig hyggelig og stas å bli satt pris på, sier prisvinneren, som er klar på at hun ikke har tenkt å gi seg med det første.

Det har skjedd mye de siste årene, ikke minst på TV-biten, så akkurat nå er det veldig gøy å være med, forsikrer Astrid Waaler Kaas.

 

Ny utviklingsansvarlig i NOF

Eskil Sande Gullord er ansatt som sportslig utviklingsansvarlig i Norges Orienteringsforbund.

– Eskil er meget godt kvalifisert og har vist gjennom sitt arbeid, både andre steder og da han var i et vikariat i nettopp denne stillingen, at dette er noe han behersker til fulle. Vi er godt fornøyd med ansettelsen, kommenterer landslagssjef Jørgen Rostrup overfor orientering.no.

26-åringen fra Gjøvik har bakgrunn som trener i blant annet Heming, Fossum og nå Bækkelagets SK. I tillegg har han vært trener på Wang Toppidrett i tre år.

 

Yppet seg i terreng-NM

Mens de fl este var opptatt med natt-NM og norgescupfinale i orientering, benyttet et par andre o-løpere muligheten til å teste løpsformen i NM terrengløp i Trondhjem.

Trond Einar Moen Pedersli løp inn til sjuendeplass på 10 kilometer i mennenes seniorklasse. Trønderen brukte 32.28, nøyaktig minuttet bak vinner og klubbkamerat i Strindheim – skiløperen Didrik Tønset som tok et suverent NM-gull.

I kvinneklassen ble Andrine Benjaminsen fra Lillomarka nummer ni. Med tiden 22.45 var hun 1.22 bak gullvinner Sigrid Våg på den seks kilometer lange løypa for senior kvinner.

 

Unge arrangører i PWT Cup

En håndfull juniorer gikk inn i arrangørrollen da PWT Cup for ungdommer bla avsluttet i begynnelsen av september.

– Vi skal arrangere på ungdommens premisser, fastslo juniorene før ungdomscupen i Buskerud.

På kartet Steglevann var det fellesstart i 13-14 og 15-16 årsklassene. Med god løypelegging og spredningsmetode underveis, ble det god spredning i de fleste klassene i terrenget hvor det var blanding av gammel granskog og åpen furuskog.

Kanskje følte noen at seinsommerlyngen var noe frodig og høy, men det var sjelden kort vei til målgang og avslutning av årets ungdomscup, sponset av PWT, ifølge orientering.no.

 

Sterkt av Dæhli

Den norske veteranen Sigurd Dæhli gjorde en solid avslutning av sesongens Europacup i Pre-o i Praha.

Med 3. plass i Tsjekkia kunne han reise hjem fra sesongavslutningen med en 4. plass sammenlagt i Europacupen 2018.

Etter fem konkurransehelger gjennom hele sesongen, fordelt på Finland, Latvia, Italia, Danmark og Tsjekkia, vant Jan Furuz fra Slovakia Europacupen i Pre-O sammenlagt

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy