857 Views

HÅPER PÅ EN TRAVEL HØST – MED HOVEDLØP OG TRE NM-HELGER PÅ RAD

Etter at myndighetene lempet litt på restriksjonene tidlig i mai, kan det bli en travel o-høst med større løp som perler på ei snor utover høsten. Rosinen i pølsa kommer forhåpentligvis i Østmarka allerede tidlig i august.

Juli 31, 2020
BLIR HOVEDLØP: I fjor løp 14-16-åringene Hovedløp på myke furumoer samt sprint i Tynset sentrum. Hvis ikke myndighetene strammer inn på smittevern-restriksjonene, får de prøve seg på Østmarka-terreng første helga i august.
Skrevet av:

administrator

BLIR HOVEDLØP: I fjor løp 14-16-åringene Hovedløp på myke furumoer samt sprint i Tynset sentrum. Hvis ikke myndighetene strammer inn på smittevern-restriksjonene, får de prøve seg på Østmarka-terreng første helga i august.

– Det vil være fantastisk dersom Østmarka klarer å få til Hovedløpet og O-landsleiren, selv om det blir på en litt spesiell måte. En virkelig fjær i hatten, sier arrangementsansvarlig Jan Arild Johnsen i NOF.
7. mai la regjeringen fram en plan for en gradvis gjenåpning av landet etter to måneder med strenge restriksjoner.
Der skisseres det muligheter for arrangementer og konkurranser for inntil 200 personer og kanskje for 500 fra 1. september, under forutsetning av at de til enhver tid eksisterende smittevernbestemmelser overholdes.

FRA BEKMØRKT TIL LYS

Allerede grytidlig neste dag var Jan Arild Johnsen i møte med Østmarka via Teams. Der ble det skissert en plan for årets store happening for ungdommer i alderen 14-16 år.
– På ei uke har det gått fra bekmørkt til lys i enden av tunellen. Så fremt grensa på 200 blir opprettholdt, skal vi helt sikkert klare å arrangere Hovedløpet. Nå går vi for full maskin, sier en glad og lettet leder for Hovedkomiteen til Hovedløpet og O-landsleiren, Hans Olav Hygen.
Med ei maksgrense på 200 ser han for seg to separate løp, uten at disse overlapper hverandre.
– Når det gjelder O-landsleiren ser vi nå på om vi klarer å gjennomføre dette i en eller annen form. Det blir eventuelt et nedskalert program, muligens med overnatting hjemme for de som bor i Oslo og Akershus og hotellovernatting for alle andre. Vi håper inderlig å komme i mål med dette for å gi våre ungdommer en god opplevelse. Det er ingenting vi heller vil.

«DE FIRE STORE»

Jan Arild Johnsen er også glad for at det per tidlig mai ser lyst ut for det han kaller «de fire store».
● NM ultralang og norgescup i Drammensmarka med Sturla og Lierbygda som arrangører 15.- 16. august.
● NM-uka i Trondheim med Freidig, Malvik og Wing som arrangører 10.- 13. september.
● O-idol, junior-NM stafett og norgescupfinaler for juniorer og seniorer i Bergen med Fana som arrangør 18.- 20. september.
● NM sprint i Haugesund 25.- 27. september (flyttet fra mai)
– Det blir tre helger på rad med nasjonale mesterskap. Jeg lever i troen på at vi kan gjennomføre det på en normal måte, inntil myndighetene sier noe annet, sier NOFS arrangementssjef.

TO SEPARATE LØP

De konkurransene som kommer før myndighetenes signaler om 500 fra 1. september, ser Johnsen for seg som todelte arrangementer.
– For eksempel ser vi for oss å arrangere helga med NM ultralang og norgescup for juniorer i Drammen som to separate løp med inntil 200 på hvert. Noen kan i så fall løpe mellom 09.00 og 12.00 – de 200 neste mellom 12.00 og 15.00.
– Vi vil også justere ned startintervallene på ultralang fra tre til to minutter for å kunne gjennomføre det på denne måten.
På samme måte ser han for seg at Hovedløpet kan arrangeres, men påpeker at det i år ikke blir noen kretsstafett.
– Østmarka har gjort en fantastisk innsats. De har blant annet gått en runde med kommuneoverlegen i Lørenskog for å få til dette. Det har i det hele tatt ikke vært mangel på engasjement hos de jeg har vært i kontakt med for å arrangere løp. Det er noe de for alt i verden ønsker å gjennomføre oktober/november som ikke er avlyst eller forskjøvet på i den internasjonale terminlista.
– Internasjonalt er det jo et sorgens kapittel. Sesongen er egentlig satt strek over, og jeg vil også bli overrasket dersom de gjenværende arrangementene på terminlista kan gjennomføres, innrømmer Jan Arild Johnsen.

HARDERE VÆR

Nasjonalt er O-festivalen på Kongsberg forskjøvet med ett år, det samme med de neste O-festivalene. Samme løsning har arrangørene av Jukola og O-Ringen 5-dagers i Uppsala valgt, mens Tiomila tidlig i mai fortsatt klamrer seg til et halmstrå om å arrangere til høsten.
– Det er ingen tvil om at både det svenske og fi nske forbundet er i atskillig hardere økonomisk vær enn NOF. De har årlig millioninntekter fra disse arrangementene. Derfor har de også, i motsetning til oss, måttet permittere ansatte.
For i administrasjonen i NOF har så langt både Jan Arild Johnsen og alle hans kollegaer vært på jobb hele tiden. Det har ifølge arrangementssjefen vært dager der aktiviteten har gått litt i bølger.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy