1187 Views

Fullt hus

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

Det var den sterke avslutningen som sikret seiersmaskinen fra Konnerud O-Idol-tittelen. For det startet ikke i seiersmarsj. – Det ble litt småbomming i starten, før det ble en skikkelig bom på sjetteposten, sier hun. – Hva var taktikken før start? – Jeg hadde vel ingen annen taktikk enn at jeg skulle forsøke å holde meg unna de store bommene, sier Jenny Baklid om sitt løp. – Hvordan rangerer du O-Idol i forhold til en seier i Hovedløpet? – Ganske likt, men det er veldig morsomt å ha en konkurranse etter Hovedløpet som du må satse litt ekstra på. – Du går inn i junioralderen med «reint bord» fra ungdomsklassene – hva tenker du om det nå som du blir junior? – Det er greit å ha med seg, men det betyr ikke at automatisk er god også videre. Men jeg gleder meg juniortida. Uten at jeg har satt meg klare mål har jeg lyst til å representere i JEC eller EYOC – komme meg på et lag.

Hun har foreløpig ikke tenkt lenger. Nå har du det først og fremst gøy med orientering. Med en trener-mamma (Isa) og en trenerpappa (Bjørn) i tillegg til klubbtrener Jonas Juveli har hun god oppfølging. Det vil hun også få videre. – Jeg trener jo en del, men ikke veldig mye – kanskje en fridag i uka. Men jeg liker å konkurrerer. O-løp er jo den beste treningen for en orienteringsløper, sier hun. Nå er hun snart klar for en ny ski-o-sesong. Også der markerer hun seg. – Hva mener du er ditt beste løp denne sesongen? – Jeg har ikke peiling. Men det har i alle fall blitt mange løp, sier eleven i førsteklasse ved Drammen Videregående skole. Fortsetter hun på samme stødige kurs, blir hun vanskelig å tukte også i juniorklassene.

JENNY OM SIN IDOL-OPPTREDEN

– Det tok litt tid før jeg kom inn på kartet uten at det ble de store feilene. Mot sjette misset jeg og trodde jeg var lenger vest på høyden før posten. Dermed dro jeg for langt til venstre. Jeg visste ikke hvor jeg var og brukte tid før jeg tok meg inn. På langstrekket valgte jeg veien for å gjøre det sikkert. Jeg visste jo at jeg hadde tapt tid, men visste også at det kan gå bra med en bom. Ved å løpe innom tiende på vei til niende – dermed gikk det ganske fort tilbake. Siste delen av løpet gikk uten problemer. Jeg hadde kontroll og ga det jeg hadde. Fysisk var det en bra dag. Det var ei krevende løype, men ikke så forskjellig fra det vi har hatt tidligere i år.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy