1355 Views

Full fart i o-sporten

Etter to uvirkelig lange år er det godt å se o-aktivitetene blomstrer, uten restriksjoner av noe slag. Deltagelsen i våre arrangementer for årets 4 første måneder har vært høyere enn tilsvarende periode i 2019, med 21 084 starter i 2022 mot 20 462 i 2021. Det blir spennende å se tilsvarende tall fra resten av året, men vi lander i alle fall langt over deltagelsen fra 2020 og 2021!

August 09, 2022
Skrevet av:

administrator

Øystein Hildeskor Generalsekretær Norges Orienteringsforbund oystein.hildeskor@orientering.no

Vi har også fått de foreløpige tallene fra idrettsregistreringen og de tyder på at noenlunde likt antall medlemmer i 2021 sammenliknet med 2020. Samtidig vet vi at vi hadde en nedgang fra 2019 til 2020, så her har vi en jobb å gjøre. Men vi kan i alle fall konkludere med at trenden har snudd.

TUR-O

Lyspunktet for o-sporten i pandemien var som kjent at tur-o blomstret. Vi har selvsagt ikke ferdige aktivitetstall å vise til enda, ettersom vi fortsatt er i starten av sesongen. Vi kan imidlertid fastslå at det er en stor økning i digitalt salg på både enkeltturer og turpakker. Så får vi se etter hvert om vi klarer å opprettholde og helst fortsette økningen i den totale deltagelse innenfor tur-o. I skrivende stund er vi oppe i ca. 14 000 brukere som har 600 000 klipp, fordelt på 750 turer fra 146 arrangører.

Så bidra til å spre budskapet til i alle kanaler, og få flest mulig med på postjakt! Tilbudet finner en på www.turorientering.no

Egen klubb for turorienterere08

Vi ønsker å få flere medlemmer fra turorientering. Ett av tiltakene er en egen klubb for turorienterere. Vi planlegger et «kick off » for klubben på kompetansehelgen i høst. De som har spørsmål eller ideer og innspill er velkomne til å kontakte Jörgen Mårtensson på forbundskontoret, som altså jobber med å lansere en egen klubb for mosjonister som driver med turorientering.

Høydepunktene står i kø utover sesongen for landslagene våre

VM i Danmark går av stabelen 26. – 30. juni. Resultatene fra EM i fjor, med 4 medaljer, viser at Norge er en av de ledende nasjonene på sprintdistansene. Målsettingen for VM er heller ikke ubeskjeden, med medalje på alle konkurransedager. Som de fleste sikker vet sender NRK fra mesterskapet, så for de som ikke er i Danmark selv er det bare å «tune» inn på statskanalen og følge arrangementet direkte.

World Games arrangeres i USA 15.-17. juli og er et arrangement som finner sted hvert 4. år, og er en mulighet til å vise seg frem for idretter som ikke er på OL-programmet. Årets arrangement ble utsatt ett år på grunn av covid-19 pandemien, noe som bidrar til en travel 2022-sesong:

Mesterskapssesongen for senior avsluttes med EM i Estland i august så det er med andre ord nok av muligheter for våre beste menn og kvinner de nærmeste månedene. Vi gleder oss!

PRE-O

For våre utøvere i pre-o er allerede mesterskapssesongen i gang, med EM i Finland i slutten av mai. Bronse, to 5.- og en 7. plass må karakteriseres som meget bra. Pre-o sporten har utviklet seg mye, der flere nye land er kommet opp på et høyt nivå. Nye muligheter kommer i VM i Polen i juli.

Trenerattesten

Norsk idrett vedtok på Idrettstinget i 2021 at alle trenere skal gjennomføre en obligatorisk trenerattest.

Målet er å etablere en tydeligere standard for norsk idrett, slik at utøverne møter et mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett eller klubb. Trenerattesten gir deg et godt utgangspunkt for å lykkes som trener, slik at utøverne møter et mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett eller klubb.

Trenerattesten tar deg gjennom de viktigste oppgavene og forventningene som stilles til deg som trener, og kommer i to versjoner – én for trenere i barneidretten og én for trenere i ungdomsidretten.

Når du har fullført Trenerattesten blir kompetansen synlig på din idretts-CV, du får tilgang til fagstoff og tips fra noen av Norges beste trenere og utøvere.

Til alle o-trenere, logg inn på https://trener.nif.no og ta Trenerattesten nå.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy