1145 Views

Dramatisk opptakt til to NM-gull

Kornelius Kriszat-Løvfald innfridde med NM-gull på begge skogdistansene i H19-20. Men det skjedde ikke uten en smule dramatikk i forkant av mesterskapet.

Desember 11, 2022
Skrevet av:

Tommy Gullord

MEDALJEGROSSIST: Kornelius Kriszat-Løvfald tok gull både på lang- og mellomdistansen, før han avsluttet NM-helga med bronse for Nydalen 2 i herrestafetten. FOTO: TOMMY GULLORD

I slutten av juli deltok Nydalen-løperen på O-Ringen 5-dagers i Uppsala. Tradisjonen tro avsluttes O-festen i Sverige med en uformell «landskamp» i fotball mellom Norge og Sverige

– Jeg ble overtalt til å bli med på kampen. Der ble jeg taklet så det smalt i foten, forteller Kornelius og tilføyer:

– Jeg tok røntgen av foten, men de fant ingen brudd. Uansett var det kjedelig.

Tre uker pause

Skaden resulterte nemlig i en tre uker lang pause for siste års junioren fra Nydalen.

– Jeg trente alternativt og etter hvert litt på grus og sti. Men det tok tre uker før jeg kunne begynne å løpe igjen, og først ni dager før NM var jeg i terrenget.

Helga før NM deltok han for første gang i et løp etter 5-dagers i Sverige.

– Jeg var litt usikker – kanskje ikke så mye på formen, men mest på o-teknikken. Det er første gang jeg har fått en slik smell og gått skadet, men heldigvis gikk både «testen» helga før og NM bra, forteller Kornelius Kriszat-Løvfald, som i tillegg til de to individuelle NMgullene også løp på Nydalens 2. lag som tok bronse på stafetten.

Suveren

I langdistansen på Krokskogen var det bare sølvvinner Martin Vehus Skjerve fra Frol som var i nærheten av Nydølen. 48 sekunder skilte de to, mens Kasper Bakken Ulseth fra Nydalen var nesten åtte minutter bak på bronseplass.

På mellomdistansen fra Solli gård splittet Brage Takle fra Kristiansand de to da han løp inn til NM-sølv, slått med snaue minuttet av Kriszat-Løvfald.

– Jeg er absolutt fornøyd med to gull. Det er alltid et mål å vinne, og spesielt langdistansen var viktig for meg i år. Den har jeg aldri vunnet før, så det betydde litt ekstra, innrømmer Nydalen- løperen.

Ny sjanse

Fornøyd er han også med å ha fått en ny sjanse på skogdistansene i junior- VM etter avlysningen på grunn av den ekstreme skogbrannfaren i Portugal i juli.

– Det var tungt å få den beskjeden etter alle forberedelsene både fysisk, o-teknisk og mentalt til det mesterskapet. Derfor betyr det mye for meg å få en ny sjanse nå i november, sier gullgutten etter tre tøffe NM-dager på Krokskogen og i Asker.

Tidlig på sesongen var junioren også med på laget da Nydalen løp inn til 11. plass på Tiomila. Neste sesong sikter han enda høyere.

Flyttet til uppsala

– Jeg har flyttet til Uppsala nå i høst. Der bor jeg sammen med Oskar Spets Storhov. Både Lukas Liland og flere andre som var med og vant Tiomila for OK Linne i år, bor også i nærheten, forteller Kriszat-Løvfald.

Han legger ikke skjul på at muligheten for å være med å vinne Tiomila for OK Linne var en stor motivasjon for å flytte til Uppsala.

– Jeg er fornøyd med «samboerskapet » med Oskar og håper å utvikle meg videre i miljøet der borte. Førsteinntrykket er i hvert fall veldig bra, sier denne sesongens beste, norske junior på herresiden.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy