Landslagssjefen: – Eskil Kinneberg var den største oppturen i VM

- Vi skal være fornøyde når vi vinner medaljestatistikken, men samtidig ønsker jeg aldri å være fornøyd....
– Vi skal være fornøyde når vi vinner medaljestatistikken, men samtidig ønsker jeg aldri å være fornøyd.

Det sier landslagssjef Jørgen Rostrup om VM-uka og tenker på damene.

– Per nå har vi ingen medaljer på damesida. Dit ønsker vi å komme. Damene presterer jevnt godt, men mangler prikken over i-en. Dit må vi komme neste år. For sjefen er det ikke så viktig hvem det blir, men han mener det er flere som kan gjøre det.

– Det er viktig og bra for gruppa at vi tar medalje også på damesida, sier han.

 

Damene presterer jevnt godt, men mangler prikken over i-en.

 

Oppturen

– Den største oppturen? – Utvilsomt Eskil Kinneberg. Det var kanskje det mest overraskende, men samtidig på tide at han tok steget opp nå. Han har vært ung og lovende lenge. At vi fikk såpass mange gode resultater på damesida var også en opptur selv uten medaljen. Så var det jo sterkt av Olav (Lundanes) og stafettgutta med Gaute (Hallan Steiwer) på laget. – Vi klarte ikke å heve oss på sprinten – hva tenker du om det?

– Resultatlista lyver ikke. Den viser hvor vi er pr nå. Både vi og løperne kan si at vi er så og så mye bedre, men det er den dagen som teller. Samtidig har jeg følt i hele år at det er flere som er med og kjemper om sprintplassene. Det gjelder å få de inn blant de ti beste. Da må det satset hardere. Det er ikke bare opp til forbundet, men opp til løperne selv. De må konkurrere med de beste for å få jevnlige tilbakemeldinger på hvor de står.

– Nå starter forberedelsene til VM på hjemmebane?

– De begynte 12. august – dagen etter VM. Det er ingen vits å hvile på noen laurbær. Latvia er historie – det er Østfold som gjelder nå, sier sjefen.

Kategorier
VM
Ingen kommentarer

Legg inn svar

*

*

LIGNENDE ARTIKLER