En god Vm-test

For Olav Lundanes var seieren på verdenscupens mellomdistanse i Latvia en revansje etter VM-mellom, men enda viktigere: Det var en god test foran VM neste år.

V-CUP: Olav Lundanes og Eskil Kinneberg. FOTO: ARRANGØREN TEKST: JENS O. KLØVRUD

 

– Seieren var absolutt viktig. Den gir en trygghet, men det kreves et bedre løp en dette for å vinne VM neste år, sier han om løpet der han beseiret verdencupvinneren Matthias Kyburz med 44 sekunder. Om det var en test før mesterskapet i august, var den norske laginnsatsen til terningkast to. Eskil Kinneberg løp til 15. – Gaute Hallan Steiwer til sin første topp 20 i v-cupskogen. Langdistansekongen Olav følte derimot at han traff . På den 6,2 kilometer lange løypa tok han føringen da han stemplet på 7. posten. Derfra og inn styrte han løpet og tråklet seg raskest gjennom det til dels ktanglete terrenget.

– VM-LIKT TERRENG
– Jeg synes det var veldig bra. Det var et gi-og-ta-terreng med noen dårlige strekktider innimellom, uten at det er noen katastrofe. – Er det samme terrengtype som venter i VM? – Vi tror mellomdistansen vil være ganske lik det vi møtte. I området for langdistansen og stafetten vil det kanskje være mindre grønt. Nå er Norges spydspiss i en planleggingsfase. Bortsett fra at han dropper høydeoppholdet i vinter, er lite spikret. Hvor mye tid det blir i Latvia vet han ikke.

GLEDER SEG TIL ROSTRUP-TIDA
– Det avhenger av sesongplanen for landslaget, men det har ingen kjempeverdi å være der om vinteren, sier Olav Lundanes som ser fram til tida med Jørgen Rostrup som sjef. – Jeg tror alle gleder seg og er litt spente. Allerede før han overtok hadde vi litt kontakt. Han er veldig ivrig og setter krav. Det er veldig bra. PS! Marianne Andersen klarte ikke å følge opp sølvet fra VM og var beste norske på 11. Plass – 2.10 bak Natalie Gemperle, Russland.

POSTENE SOM BLE AVGJØRENDE

OLAV LUNDANES tapte i forhold til beste strekktid mest på 10. posten (15 sekunder), 11 sekunder på 11. post og 10 sekunder på niende.
MATTHIAS KYBURZ hadde sine største tidstap på 9. og 14. post – 23 og 20 sekunder i forhold til beste strekktid.
ESKIL KINNEBERG tapte 1.45 på 14. post og i tillegg ca 30 sekunder på 7. og 9. post.
GAUTE HALLAN STEIWER tapte mest på 9. posten (1.02), holdt åpenbart litt lavere fart og hadde fl ere strekk 20-25 sekunder svakere enn bestetid.

Kategorier
Verdenscup
Ingen kommentarer

Legg inn svar

*

*

LIGNENDE ARTIKLER

 • Veivalg+

  IMPONERTE: Victoria Hæstad Bjørnstad var svært nær en finaleplass, men endte på en sterk 7. plass på knockout sprinten i Sveits.

  Solid løping av juniorene

  - Jeg er godt fornøyd med konkurransene i Sveits. I internasjonale konkurranser har jeg hatt en tendens til å rote det til. Men nå lykkes jeg i å prestere...
 • Stabil i verdenstoppen

  - Jeg er fornøyd med at jeg presterer stabilt oppe i toppen internasjonalt...
 • Gjennombruddet

  – Gjennombrudd? Ja, de sier så. Det er i hvert fall det beste jeg har prestert noen gang. Det sier Fredrikstad-jenta, som nå studerer i Trondheim og løper for...
 • Utslått

  – En kjempetabbe. Rett og slett, sier Olav Lundanes noen dager etter om feilvalget han gjorde. – Veivalg er kanskje ikke helt min sterkeste side. På mesterskap greier jeg...