Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

NYTTINGE ERFARINGER: Hanne Vassend var en av mange ungdommer som dro med seg nyttige erfaringer fra Slovakia. Foto: EYOC 2017 TEKST: IVAR HAUGEN

Slik oppsummerer Niklas Profors, norsk lagleder i slovakiske Banská Bystrica, et mesterskap der det første og fremst var jentene som sto fram. Synne Strand løp inn til 5. plass på lamgdistansen, mens Ragnhild Eide gjorde gode løp både på sprinten og stafetten. – Gutta løp jevnt som lag, men vi ser samtidig at det er et stykke opp til de aller beste, fortsetter Profors.

VEIVALG OG KUPERING

Etter innledningen med en fysisk krevende sprint med veivalgsutfordringer i gatenettet i arrangørbyen, var det ut i terrenget ved skisenteret hvor sterk kupering gjorde veivalgene minst like avgjørende under de to skogsdistansene. Utfordringene resulterte i to 11. plasser som best – til Lukas Liland og Ragnhild Eide – på sprinten. Under langdistansen var det nevnte Synne Strand som var best med 5. plass, med Ragnhild Eide bare minutter bak på 8. plass. Her var gutta jevnt plassert mellom 10 og 20. Den avsluttende stafetten endte med 7. plass til gutta og 12. plass til jentene. Verken Norge eller Sverige kunne juble for absolutte topplasseringer i konkurransene hvor det ble gull til Sveits, Finland, Frankrike og Slovakia.

FORNØYD

Men en 5. plass i tøff internasjonal motstand lar seg høre: – En «topp 6»-plassering var veldig moro. Det hadde jeg aldri trodd da jeg var syk i vinter. Da hadde jeg knapt trodd at jeg skulle bli tatt ut til ungdoms-EM. Jeg er spesielt fornøyd med at jeg lykkes med å ta et godt veivalg – og gjennomføre det bra – på det aller lengste strekket i løypa, sier Synne Strand om sin gjennomføring av langdistansen som altså ga 5. plass. Det var den beste norske enkeltprestasjonen under ungdoms-EM, men Asker-løperen fikk «smake på begge sider av medaljen» da hun gikk fra suksess under langdistansen til storbom på stafetten dagen etter: – Når en mister kontrollen, er det ekstremt vanskelig å lese seg inn igjen i denne type kontinentalt terreng, forklarer Profors, og fortsetter: – Uansett er gode internasjonale konkurranser med høy kvalitet på både kart og løyper nyttig å erfaring å ta med seg.